Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Gooi- en Eemlander


Drijf In Flash Mob

Loosdrecht, 13 augustus 2003. In Loosdrecht wordt op onaangekondigde plekken en op onaangekondigde tijden, midden op de plassen, een film gedraaid.

Het doet enigszns denken aan het verschijnsel Flash Mob dat deze zomer om zich heen grijpt. Via internet worden mensen opgeroepen om zich op een bepaalde plaats te verzamelen en daar op een afgesproken tijdstip iets grappigs of raars te doen. Zo kwam afgelopen week een menigte bijeen om op een zeker moment bij de uitgang van de AH supermarkt aan de Spuistraat in Amsterdam te applaudiseren voor en foto's te nemen van de nietsvermoedende klanten die op dat moment naar buiten kwamen. Als waren zij filmsterren.

Iets dergelijks doet zich voor op de Loosdrechtse Plassen. Daar heet het Drijf-In. Een schip met een groot doek, gespannen tussen de masten verschijnt op een zekere plek. Vervolgens wordt er een film vertoond waar de toegestroomde bootjesmensen naar kunnen kijken.

Het is een ludiek initiatief van zes vrienden die het niet aan de grote klok willen hangen om niet terecht te komen in procedures rond auteursrechten. Vooralsnog vertonen ze de film "in huiselijke kring", maar dan wel op het water.  Zij vinden dat er op de plassen wat meer leven in de brouwerij moet komen.

De tijd en plaats van de voorstelling wordt rondgepraat in Loosdrecht en door middel van sms'jes door gegeven.

Er zijn ook plannen voor een waterbingo en een plassenkaraoke.


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...