Vorig bericht | ||
Auteur: Rik Jungmann |
Foto's: Douwe van Essen |
Bron: Wijdemeerse Webkrant |
Ankeveen, skaten en hollen
Ankeveen, 30 april 2003. Het
is een oude Ankeveense traditie. Op 29 april begint daar Koninginnedag
met de hardloopwedstrijd "Rondje Ankeveen". Gisteren dus ook.
Tien minuten later...
Na een druilerige dag klaarde het aan het eind van de dag helemaal op en konden de Ankeveense festiviteiten in de (ondergaande) zon plaatsvinden. Op de parkeerplaats bij ASV stond een vrachtauto die als podium dienst deed. Op het podium trad eerst het dameskoor op bijgestaan door fanfare De Vriendschapskring. Aansluitend werd voor de kleinsten op uitgerolde matten op het plein een kruipwedstrijd gehouden. Daarbij hadden de hele kleintjes vaak meer aandacht voor de omstanders, dan voor het winnen van hun wedstrijd. Gé Leurs, de onvermoeibare speaker van de hele avond, spoorde de kruipertjes vurig aan. Ankeveen had een Wijdemeerse primeur. Onlangs werd een groot aantal vrijwilligers in Wijdemeren opgeleid tot verkeersregelaar om bij evenementen opgeleid het verkeer te kunnen regelen. De verkeersregelaars van Ankeveen waren de eerste die bij het Rondje Ankeveen in actie kwamen.
Intussen stroomde het plein vol met hardlopers, skaters en skeelers, die zich gereed maakten voor hun wedstrijd. Rond acht uur vertrokken eerst de skaters. Een minuut of tien later de hardlopers. Het Rondje begon bij de parkeerplaats en ging van het Hollands End rechtsaf over de Stichtse Kade. Daarna over de Cannenburgerweg om bij de Herenweg weer rechtsaf te gaan terug richting Ankeveen. Zes komma acht kilometer om precies te zijn.
Oud Algemeen Belang-raadslid en fractievoorzitter, Wim Reijmerink, slaagde erin om alle ogen op zich gericht te krijgen. (Algemeen Belang was een voornamelijk Ankeveense partij in de raad van 's-Graveland. red.) Hij trad aan bij de start gehuld in een Schotse kilt, waaronder een paar harige mannenbenen prijkten. Omdat de traditie wil dat Schotten niets onder hun kilt aan hebben, werd de nieuwsgierigheid van het vrouwelijk deel van het publiek zeer op de proef gesteld. Hij vertoonde af en toe een schalks een deel van zijn bovenbeen, maar duidelijkheid over de aanwezigheid van ondergoed gaf hij pas toen hij finishte. Hij bleek een tangaslip in de kleuren van de Britse vlag aan te hebben.
De prijsuitreiking werd gedaan door twee "buitenlanders" (niet-Ankeveners) zoals Gé Leurs ze noemde. De Loosdrechtse wethouder Yvonne Siemons en de Bergse wethouder Bert Nagel reikten om beurt de trofeeën uit. Daarbij mocht Bert Nagel een prijs uitreiken aan zijn eigen zoon. Hij kon niet nalaten om die vaderlijk op het hart te drukken voorzichtig met de prijs te zijn en hem thuis goed op te bergen. |
Het
Wijdemeerse weer: |
||
Vorig bericht |
...