Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Gooi- en Eemlander


Eis: 5 jaar cel

Kortenhoef, 13 april 2003. Tegen de drie jonge mannen uit Maarheze die op 6 januari een veertienjarige Kortenhoefse jongen ontvoerden is vrijdag vier en vijf jaar cel geŽist.

De Gooi- en Eemlander van gisteren opende er de voorpagina mee en vervolgde het artikel van Nico Postma op de voorpagina van het regiokatern. (Nico Postma... Even terug?)

De drie ongewapende mannen, twee van 19 en ťťn van 21 jaar, waren op zoek naar een rijke wijk om daar te zoeken naar een jongen of meisje dat ze gemakkelijk konden overmeesteren en kidnappen. Het doel was om losgeld voor het kind te vragen aan de (zoals zij hoopten) rijke ouders. Op zondag 5 januari mislukte een poging, op maandagavond om half zeven 's avonds was Loek uit Kortenhoef hun slachtoffer op de 's-Gravelandse Leeuwenlaan.

Zij namen de jongen mee en hielden hem 28 uur vast. De ouders betaalden Ä 25.000 voor de vrijlating van Loek. Dat geld werd overhandigd bij een benzinestation bij Eindhoven. Aansluitend reed de politie het busje van de mannen klem en vatte ze in de kraag.

De beide negentienjarige mannen hadden al eens een taxichauffeur beroofd. De 21-jarige man was eerder betrokken geweest bij een brandstichting. Tegen de jongste mannen werd vijf jaar geŽist vanwege hun hardleersheid. De 21-jarige hoorde vier jaar tegen zich eisen. De officier hield daarbij rekening met het feit dat de mannen midden in hun studie (havo en hts) zitten, wat de eis enigszins verzachtte. Ook het feit dat ze goed met het politieonderzoek hadden meegewerkt pleitte in hun voordeel.

Loek heeft nog steeds veel last van wat hem toen is overkomen. Hij durft bijna niet meer alleen te fietsen en heeft ook last van de gevolgen in andere situaties. Zijn moeder vindt dat hij zijn onbevangenheid kwijt is als gevolg van de ontvoering.


Reacties

Het Wijdemeerse weer:
Prachtig voorjaarsweer, zonnig, 17 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...