Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Douwe van Essen

Bron: Gooi- en Eemlander


Varen of duiken

Nederhorst den Berg, 10 april 2003. Op de Spiegelplas en de Blijkpolderplas zitten duikers en pleziervaarders elkaar in de weg.

In de Gooi van gisteren wordt in een artikel melding gemaakt van de bezorgdheid van het de werkgroep Vecht Noord van het KNWV (Koninklijk Nederlands Watersport Verbond) over de gevaarlijke situaties die regelmatig ontstaan op deze plassen. Duikers nemen het niet zo nauw met de regels, waardoor zij regelmatig in conflict komen met watersporters. Naar aanleiding van deze situatie heeft de werkgroep een brief gestuurd naar het college van B&W.


De Vecht.

Er waren plannen om aparte plekken aan te wijzen voor de duikers, maar die gingen niet door. Bovendien gaat het om duikers die niet in verenigingsverband duiken, maar op eigen houtje. Dat maakt het onmogelijk om met de duikers in gesprek te gaan volgens secretaris Jaap Sluman van de werkgroep.


Reeweg

Het komt voor dat er plotseling een duiker voor je boot opduikt. Vooral bij de haven van de watersportvereniging De Tobbe, nabij de sluis, doet het probleem zich voor. Het college van B&W heeft inmiddels geantwoord dat men de kwestie aan de orde zal stellen in de contactcommissie die zich met beide plassen bezig houdt. De plannen om een parkeerterrein aan de Reeweg te maken, waardoor nog meer duikers aangetrokken zouden worden, zijn tot opluchting van de werkgroep van de baan.

Dit bericht doet denken aan de reclamespot van Dommelsch. Een vaart temidden van de weilanden met 1 klein cafeetje waar Dommelsch bier verkocht wordt. Plotseling duikt er uit de vaart een enorme onderzeeŽr op. Zoiets moet dat op de Spiegelplas ook ongeveer zijn.... red.


Reacties

Het Wijdemeerse weer:
Zonnig, koud, 6 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...