Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Gooi- en Eemlander


Pembroek wint

Wijdemeren, 2 april 2003. Het farmaceutische bedrijf Pembroek uit Loosdrecht heeft in een kort geding voor de Raad van State gewonnen van de gemeente inzake het vermeend negeren van een vergunning.

Dat was gisteren te lezen in de Gooi in een artikel van Evert van Tijn. De gemeente constateerde dat de elektrische installatie niet veilig was, dat er geen pictogram op een tank met alcohol zat, dat er geen bedrijfsmilieuplan was en dat er geen lijst met milieugevaarlijke stoffen was. Vanwege deze overtredingen legde het gemeentebestuur het bedrijf een dwangsom van 2000 per week op. De rechter schorste dit besluit.

Het bedrijf is echter van mening dat de gemeente niet voldoende kennis heeft om tot die conclusies te komen.

De rechter stelde Pembroek in het gelijk. Hij vond dat de gemeente niet duidelijk was over de regels die overtreden waren en welke voorschriften uit de vergunning nu precies zijn overtreden. Ook vond de rechter niet dat duidelijk was hoe de hoogte van de dwangsom bepaald was door de gemeente. 

De advocaat van Pembroek, mr. G. Bogaers, denkt dat de gemeente eigenlijk Pembroek als een gevaarlijk bedrijf ziet en dat dat op de achtergrond mee speelt. Hij zegt dat Penbroek bewijzen heeft voor die gedachte. Hij vindt het jammer dat de gemeente na deze uitspraak niet bereid is tot een gesprek.

Intussen loopt er nog een bezwaarprocedure van Pembroek tegen de gemeente en zal er een bodemprocedure volgen op deze eerste uitspraak in kort geding. Wordt vervolgd.


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...