Vorig bericht

Home

Volgend bericht

SV 's-Gr.-Zeist 1-0

's-Graveland, 5 oktober 2002. 's-Graveland won met 1 tegen 0 van Zeist. Remco Kempers was de man van de match....

's-Graveland Zeist 1-0 (0-0). 46. Marco Nieuwenhuis. Scheidsrechter: Balvers Toeschouwers: 200.

De algemene opinie na de wedstrijd was dat Zeist onterecht met lege handen huiswaarts moest keren. Gezien het hogere balbezit dat de bezoekers voor zich opeisten was dat zeker waar, echter wanneer je daaruit geen winst weet te behalen houdt het op. In de eerste speelhelft speelde zich het spel hoofdzakelijk op het middenveld af. De sporadische kansen, voor Zeist meer dan voor de thuisclub, die wél werden gecreëerd werden steeds door de overheersende defensies te niet gedaan. Al met al was de eerste helft weinig spectaculair en was het niet vreemd dat met 0-0 werd gerust.

Na de hervatting was het direct raak. Uit een dieptepass van Pascal Jongsma kwam de bal precies langszij Marco Nieuwenhuis. De spits reageerde bekwaam van deze uitgespeelde ontstane situatie. Met de punt van zijn schoen tikte hij de bal langs de uitgelopen keeper. (1-0).

De wedstrijd kreeg hierdoor direct een geheel ander karakter. Zeist reageerde onmiddellijk met fel aanvalsspel en zou dit gedurende het verdere verloop blijven doen. Daaruit ontstonden zeer hachelijke situaties voor het 's-Gravelandse doel. Het was invaller-keeper Remco Kempers die 's-Graveland op de been hielp. Kempers die keeper Oscar van Veen verving (net vader geworden) werd de held van de dag en later terecht tot Man of the Match uitgeroepen. Behalve dat hij keer op keer geweldige reddingen verrichtte was zijn grootste wapenfeit het stoppen van een strafschop.

Met nog twintig minuten te spelen ging Zeist hierna nog meer alles of niets spelen maar of Kempers, of de achterhoede bleven de situatie de baas. Aangezien 's-Graveland de enkele kansen, die er uiteraard ook ontstonden, niet wist te benutten, bleek het
ene doelpunt achteraf goud waard en goed voor de drie punten.