Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Petitie AZC

Kortenhoef, 13 oktober 2002. Hans van der Zant uit 's-Graveland, eigenaar van asielzoekerscentrum De Oude Herberg in Kortenhoef, is een handtekeningenactie gestart om de verhuizing van het AZC op 6 december te voorkomen. Hij geeft toe een zakelijk belang te hebben bij de actie. Hij heeft bouwplannen op de plek van het voormalige hotel. In de tijd tot de sloop van het hotel wil hij echter liever dat er bewoners zijn, dan dat het pand leeg staat en mogelijk gekraakt wordt.


De Oude Herberg aan de Kerklaan
in Kortenhoef

Zowel het COA (Centraal Orgaan Asielzoekers) als wethouder Ties Hagen (PvdA) van de gemeente Wijdemeren noemen de actie zinloos. Het COA stelt dat er landelijk wordt gekeken hoeveel opvang er nodig is en waar die gevonden kan worden. Zowel het AZC in Kortenhoef als dat in Loosdrecht zijn aanvullende locaties, die als eerste in aanmerking komen om afgestoten te worden door het COA. Over uitspraken van wethouder Ties Hagen zegt directeur Maarten Askamp van het COA Gooi- en Vechtstreek: "Als de wethouder zegt dat de asielzoekers in deze regio blijven wonen, dan moet hij solliciteren bij onze afdeling Spreiding en Plaatsing op het hoofdkantoor in Rijswijk." (Lijkt ons niet echt goed voor de verhoudingen. red.)

Ties Hagen gaat er echter toch vanuit dat de asielzoekers in de buurt opgevangen zullen worden opdat hun sociale contacten behouden kunnen blijven. Hij ontleent dit aan uitspraken van COA-medewerksters. Het AZC in Kortenhoef moet echt dicht zegt hij, omdat er indertijd een contract voor vijf jaar met het COA en de buurt is afgesproken. Hij is voorstander van een bijeenkomst met asielzoekers, buurtbewoners en COA om de afgelopen vijf jaar te evalueren.


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto: Douwe van Essen Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...