Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Pinnen in A'veen

Ankeveen, 13 oktober 2002. Ankeveen kan binnenkort in het dorp geld halen. Tijdens het dorpsbezoek van het college aan Ankeveen was het ontbreken van een pinautomaat in het dorp een onderwerp dat hoog scoorde op de lijst van ongemakken.


Het Wapen van Ankeveen (tijdens
Euro2000
).

Wethouder Yvonne Siemons gaf tijdens die bijeenkomst aan dat zij haar uiterste best zou doen om toch een geldautomaat of een andere oplossing voor gelduitgifte tot stand te brengen. Uit de Gooi van gisteren blijkt dat haar dat gelukt is, waarvoor hulde.

Begin november zal zij in Het Wapen van Ankeveen als eerste geld opnemen. De plaatsing van een echte flappentapper zat er niet in vanwege de hoge kosten. Dat rekende Wico Boonstra van de Rabobank al voor tijdens de dorpsavond. Er is nu echter gekozen voor een oplossing zoals die ook in veel supermarkten wordt gehanteerd.

De klant kan met zijn pinpas een bedrag pinnen in het café, waarna hij het opgenomen geld krijgt uit de kassa van Stefan van Houten, de uitbater van het Wapen van Ankeveen, . Deze had eerder al een poging gedaan om het postagentschap over te nemen toen Gijs Super (de laatste winkel in Ankeveen) in januari 2001 de deuren sloot. De Postbank zag er echter niets in. Na de dorpsavond is het met vereende krachten nu toch gelukt.


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto: Rik Jungmann Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...