Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Jeugdwerk van start

Kortenhoef, 8 oktober 2002. De jeugdsoos in Kortenhoef gaat deze week van start. Het tijdelijke onderkomen (de verplaatsbare tijdelijke ruimte, u weet wel...) van de jeugdsoos aan De Kwakel wordt nu ingericht. Dat meldt de Gooi vanavond onder de kop:

Jongerencentrum De Kwakel deze week eindelijk open

De jeugdsoos Voltage/Noord 6/Pluto aan het Noordereinde werd vorig jaar gesloten en gesloopt, omdat er luxe appartementen op dat terrein komen. Het plan was om binnen enkele weken een tijdelijke jeugdsoos aan De Kwakel bij de gemeentewerf in te richten. Vanwege het bestemmingsplan bleek dat niet zo maar te kunnen. Wethouder Co de Kloet (DB) wond zich daar in maart al over op. Ook in augustus bleek nog dat er geen voortgang in de behuizing zat.

Omdat er zo lang geen activiteiten voor de jeugd zijn geweest moet Versa (de organisatie die het jeugdwerk organiseert) van voren af aan beginnen om de jongeren op te zoeken en te activeren. Sjoerd Bouwman van Versa gaat de straat op om de jongeren er weer bij te halen. Ook zoekt Versa vrijwilligers om mede de activiteiten te organiseren en jongeren om de jeugdsoos in te richten. De nieuwe soos heeft ook nog geen naam. Die moet nog bedacht worden. Tot dat moment heet hij "Jeugdcentrum De Kwakel".

Overigens is de jeugdsoos niet alleen bedoeld voor jongeren uit Kortenhoef, maar is hij bedoeld voor jongeren uit heel Wijdemeren. Als u een naam weet voor de soos, dan kunt u die mailen aan sbouwman@weesp.welzijngooi.nl.


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...