Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Groen Rechts

Wijdemeren, 10 maart 2002. In de Gooi van gisteren staat een interview van Peter van Dartel met Freek Visser, de nieuwe voorzitter van MKB Gooi- en Vechtstreek en nieuw CDA raadslid in Wijdemeren.

Freek velt een hard oordeel over de vele oud-ondernemers die in de villawijken in het Gooi wonen. Elders hebben ze goed geboerd en hier komen ze om van hun rust te genieten. Groen Rechts noemt hij ze. Ze houden met politieke vriendjes de ontwikkeling van bedrijven en infrastructuur tegen om hun eigen woonomgeving te beschermen tegen overlast van verkeer, vindt Visser. "Ze frustreren de lokale economie."

Ook op de provinciale wegen heeft hij kritiek. Sinds de oorlog is er bij de Loodijk/Franse Kampweg en de Vreelandseweg geen stukje asfalt bijgekomen en dat terwijl de autodichtheid hier het hoogst is. Ook over de ontsluiting van het mediapark in Hilversum heeft hij een uitgesproken mening. "Veel kleine en middelgrote bedrijven zijn afhankelijk van het mediapark. Die leggen wellicht het loodje als alles naar Almere gaat." Een weg op de hei ziet hij niet zitten. Een weg onder de hei echter wel.

Ook over de rol van de gemeenten is hij niet te spreken. Het MKB staat niet hoog op de politieke agenda. Afgezien van Huizen en Hilversum is economie bij de gemeenten een ondergeschoven kindje. Bovendien denken ze teveel binnen de eigen grenzen.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: 10 graden, stralend weer na een storm vannacht.
Meer weer? Klik hier. 
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...