... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


AROS wil zenden

Wijdemeren, 7 maart 2002. De Gooi- en Eemlander van gisteren publiceerde een artikel van Simone Stevens over de pogingen om de lokale omroep AROS Wijdemeren ontvangbaar te maken in de hele gemeente. AROS Wijdemeren kan via de kabel en via de ether (106.9 FM) ontvangen worden. Omdat de AROS een 's-Gravelandse omroep was, is de zender afgestemd op de afmetingen van die voormalige gemeente. In delen van Loosdrecht is de omroep dan ook niet te ontvangen.

Om ontvangst via de kabel in Loosdrecht mogelijk te maken is in het voorjaar van 2001 een aanvraag bij Casema gedaan om de maatregelen daarvoor te treffen. Daarvoor was een antennemast nodig van acht meter. Op het grondgebied van Hilversum. Hilversum wees de bouwvergunning voor de mast echter vorige week af. Casema gaat nu op zoek naar een andere mogelijkheid om de ontvangst door te geven. Nu wordt gezocht naar een plek in Wijdemeren, in de verwachting dat deze gemeente wel een bouwvergunning af zal geven.

Ties Hagen, de PvdA wethouder met communicatie in zijn portefeuille, heeft toegezegd zich hard te maken voor een doortrekking van de kabel naar Loosdrecht.


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...