Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Reacties

Wijdemeren, 23 mei 2002. Op de ingezonden brieven in de Gooi- en Eemlander kwamen twee reacties binnen. Overigens stond er ook in de Gooi- en Eemlander en de Wie Wat Waar van vandaag een uitgebreide reactie van Joop Glijn, de voorzitter van de SV 's-Graveland, onder de titel "Sip, schaam je."

In antwoord op de brief van Sip Spaargaren schrijft Bert de Kloet:

Als één van de vele vrijwilligers voel ik mij zwaar beledigd door het artikel van Sip Spaargaren (typisch iemand die waarschijnlijk weinig in het verenigingsleven heeft gedaan).

Alvorens de heer Spaargaren weer de pen ter hand neemt zou hij zich eerst moeten verdiepen in de feiten en misschien moet hij op een zaterdag eens gaan kijken hoeveel vrijwilligers er bezig zijn om honderden jeugdleden te laten voetballen. De kleedaccommodatie, waar hij over schrijft, wordt door de s.v. 's-Graveland gehuurd van de gemeente Wijdemeren. Dus de gemeente is verantwoordelijk voor het onderhoud, echter omdat er te weinig geld in de gemeente 's-Graveland beschikbaar was hebben onze vrijwilligers jaarlijks onderhoud gepleegd. Voor groot onderhoud ontbrak het ons aan kennis en de "huurbaas" aan geld. Onze vrijwilligers hebben dus met zeer beperkte middelen de kleedaccommodatie nog heel lang in stand weten te houden voor een groot aantal voetballende leden. De (voormalige) gemeente 's-Graveland heeft uiteindelijk haar verantwoording genomen, want na onderzoek (door Oranjewoud) is gebleken dat nieuwbouw bijna net zo duur is als renovatie. Zij hebben het bestuur van de s.v. 's-Graveland een budget toegezegd van fl 950.000 (excl. btw) en gezamenlijk met Oranjewoud, een architect en een gemeenteambtenaar is er een tijdschema opgesteld en zijn de plannen verder uitgewerkt.

Mijnheer Spaargaren, u wilt niet weten hoeveel van onze vrije tijd dit heeft gekost! Nu de feiten bekend zijn, vertrouw ik erop dat u een andere mening bent toegedaan en daarbij zei mijn moeder altijd: "Beloofd is beloofd".

Bert de Kloet
Penningmeester SV 's-Graveland

In antwoord op de ingezonden brief van Sjors R.M. Chamboné in de Gooi- en Eemlander schrijft Claudia Millenaar, secretaris van Dorpsbelangen Loosdrecht:

Geachte redactie,

N.a.v. het stukje "Fusie: nee dank u". Even voor de goede orde, want dit begint nu echt een eigen leven te leiden; Dorpsbelangen (en zeker Dorpsbelangen Loosdrecht) heeft nooit gezegd dat Loosdrechters jaren lang 'te veel betaald' hebben. 

Niet alleen was de opmerking die gemaakt is 'dat de Loosdrechters al die jaren te weinig betaald hebben', ook is dit een 'beetje domme' opmerking geweest van één van de heren van Dorpsbelangen 's-Graveland. Wie is niet zo heel belangrijk want betreffende heer is hierop aangesproken, dit zijn natuurlijk geen nette opmerkingen. 

Ik vertrouw erop u met deze informatie van dienst te zijn geweest.

Met vriendelijke groet,
Claudia Millenaar
secretaris Dorpsbelangen Loosdrecht

De opmerking werd gemaakt door wethouder Co de Kloet tijdens de behandeling van de OZB in de raadsvergadering van 14 maart jongstleden.

Reacties

Het Wijdemeerse weer: wisselend bewolkt, 16 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Plassennet
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...