Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Fusie: Nee dank u.

Wijdemeren, 18 mei  2002. De afgelopen dagen stonden er een aantal berichten in de krant waaruit mag worden opgemaakt dat er een aantal mensen niet helemaal gelukkig zijn met de samenvoeging van Loosdrecht, 's-Graveland en Nederhorst den Berg en de gevolgen daarvan.

Sjors R.M. Chamboné

Zo had Nico Postma donderdag in de rubriek "Op de Korrel" in de G&E een gesprek met de Loosdrechter Sjors R.M. Chamboné. Wat hem betreft moet de zaak maar zo snel mogelijk teruggedraaid worden.

Zijn ongenoegen heeft hij per brief en per email aan de gemeente en de media medegedeeld. Hij heeft geen zin om nog zeven acht jaar te wachten tot er misschien voordelen komen ui de samenvoeging. Eerst was hij tegen de de fusie. Hij liet zich echter overtuigen door het college van B&W dat Hilversum Loosdrecht zou opslokken. Nu zegt hij: "We zijn gehersenspoeld."

Ambtenaren zijn niet te vinden en de loketten zijn maar drie dagen open, stelt hij. Dat Dorpsbelangen durft te zeggen dat de Loosdrechters jarenlang teveel betaald hebben doet bij hem de deur dicht. Hij gaat een website openen en mensen met een juridische achtergrond en vakkennis zoeken. Van de huidige raadsleden verwacht hij niets.

Sip Spaargaren

De heer Sip Spaargaren uit Loosdrecht schreef op vrijdag een ingezonden brief. Hij stelt zich achter het gemeentebestuur op over de kwestie van de "vergeten" subsidie van een miljoen gulden voor de S.V. 's-Graveland. "Het vorige college van 's-Graveland schijnt er van alles over gezegd of beloofd te hebben. " :schrijft hij. "Dat is sneu voor de club.. 's-Graveland is nu Wijdemeren en daar gaat het nu om." Hij denkt dat het stenen gebouw wel door de leden opgeknapt kan worden. Zijn moeder zei altijd: "Sip wat je zelf kunt doen dat moet je niet aan een ander vragen."


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's:  Bron: Gooi en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...