Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Uit de WWW (23 jan.)

's-Graveland, 23 januari 2002.

Vandaag verscheen nummer 3 in 2002 van de wekelijkse Wie Wat Waar. Het hoofdartikel van Herman Stuijver gaat over de familie Azami die in 1997 uit Afghanistan vluchtte en toen in het net geopende asielzoekerscentrum aan de Kerklaan in Kortenhoef onderdak vond.

Verder in de WWW verenigingsnieuws van de harmonie BMOL, ASV handbal, Badmintonvereniging De Blijkklappers, de bridgeclub Wijdemeren, de zeeverkenners Klaas Toxopeus, de SV 's-Graveland, ASV Pétanque, Toneelvereniging DSO, de schakers in 's-Graveland en het Bergs Gemengd Koor.

Voorts gemeentelijk nieuws over de collegevergadering van 15 januari, waarin Wim Neef als loco-burgemeester en Co de Kloet als tweede loco is aangewezen. Ook is het rapport over de Krakeelakker besproken. Het resultaat van de besluitvorming in het college heeft u hier al kunnen lezen. Burgemeester van Diepen gaat bemiddelen en laat zich bijstaan door wethouder Ties Hagen (PvdA, communicatie) en Wim Neef (CDA, Ruimtelijke Ordening). Voor de bouw van het Loosdrechtse dorpscentrum wordt een projectorganisatie opgetuigd, waarin de wethouders Neef (CDA) en Siemons (DB) gaan zitten, naast het hoofd REO, mevrouw Labordus. De gemeente kan overigens gemaild worden op postbus@gemeentewijdemeren.nl

De GAD, Gewestelijke Afvalstoffen Dienst houdt inloopavonden in Kortenhoef en Ankeveen om de burger kennis te laten maken met de dienst.

Françoise de Kloet schrijft een open brief aan het VVD bestuur, de fractie en de ledenvergadering. Zij zegt haar lidmaatschap van de partij op omdat zij het oneens is met de koers die de fractie vaart. De opschudding die de partij veroorzaakte naar aanleiding van het rapport van de ombudsman over de Krakeelakker schoot haar in het verkeerde keelgat. Ook stoorde zij zich aan het stemgedrag van de VVD-fractie tijdens de eerste raad, waarin de VVD voortdurend op Marten Haverkamp (CDA) stemde, terwijl het CDA hem niet gekandideerd had. In haar brief gaat zij uitgebreid in op de problematiek rond de Krakeelakker en de rol die de omwonenden daar speelden. Zij kan het woord omwonenden nauwelijks uit haar pen krijgen, schrijft zij. "Altijd gedacht dat zeker de VVD het bedrijfsleven een warm hart toedraagt..." :licht zij haar besluit om op te zeggen toe.

Tenslotte staat er in de WWW een verslag van de eerste commissievergadering Middelen en Bestuur van vorige week. Naar aanleiding van de discussie of watersport nu sport of economie is heeft de WWW dat even nagevraagd bij Yvonne Siemons (wethouder DB). Deze geeft geen direct antwoord op de vraag in welke portefeuille de watersport valt. Zij verwacht echter geen enkel probleem omdat bedrijven en verenigingen onder haar verantwoordelijkheid vallen als het om het aanvragen van subsidie gaat.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Harde regen, harde zuidwestenwind, 8 graden
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...