Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Waarnemend Burgemeester

Wijdemeren, 9 oktober 2001. Op de voorpagina van de Gooi- en Eemlander staat vandaag een artikel over de benoeming van een nieuwe burgemeester voor Wijdemeren. Zeer binnenkort komen de gemeenteraden van de huidige drie gemeenten bijeen om een profielschets op te stellen van de gewenste nieuwe burgervader.

Tot nu toe werd er afgestevend op een spoedprocedure om op 1 januari 2002 met de nieuwe burgemeester van start te kunnen gaan. Dat is nu veranderd. De oorzaak hiervan is dat de commissaris van de koningin van Noord-Holland, Jos van Kemenade, heeft aangegeven dat ook Wijdemeren zich moet onderwerpen aan de nieuwe wetgeving met betrekking tot burgemeestersbenoemingen. Eerder sprak de commissaris zich uit tegen het houden van een referendum. In deze situatie zal de nieuwe Wijdemeerse gemeenteraad moeten besluiten of men een referendum wil voor de nieuwe burgemeestersbenoeming of niet.

Omdat deze besluitvorming en eventueel het referendum tijd kosten, zal de benoeming van de nieuwe burgemeester wel de eerste drie, vier maanden op zich laten wachten. Intussen zal een waarnemer, benoemd door van Kemenade in overleg met de nieuwe raad, op de winkel passen. Jan Goudberg, burgemeester van Nederhorst den Berg vindt dat niet één van de zittende burgemeesters deze taak op zich moet nemen.


Het Wijdemeerse weer: Harde westenwind, bewolkt, droog, 18 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...