... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Referendum: Burger wil wel

Wijdemeren, 24 augustus 2001. In aansluiting op het stuk in de G&E van gisteren heeft Nico Postma nog maar eens wat verder rondgevraagd wat men van het idee van een referendum voor de keuze van een nieuwe burgemeester van Wijdemeren vindt.

Opvallend is dat de zittende bestuurders (Jos van Kemenade (Commissaris van de Koningin), Jos Gieskens (Burgemeester Loosdrecht) en gisteren Jan Goudberg (Burgemeester Nederhorst den Berg)) er helemaal niets in zien, terwijl de bevolking er over het algemeen wel warm voor loopt.

Uit de rondvraag, die vandaag in de G&E gepubliceerd wordt, komt toch overwegend een positief beeld voor het referendum uit de antwoorden.

Yvonne van den Brand, voorzitter van de Vechtplassen Palingrook Commissie komt het eerst aan het woord. Zij vindt het een moeilijke vraag. Toch neigt zij meer naar de ouderwetse benoemingsprocedure.

Herman Stuyver, hoofdredacteur van de AROS is voorstander van het referendum. Het is een stapje vooruit naar een echte gekozen burgemeester. Met een referendum kan de bevolking toch nog enige invloed krijgen.

Tineke Franssen van DBL is sterk voor het referendum. Op de jaarmarkt zal aan de Loosdrechters gevraagd worden met een enquête of zij voor het referendum zijn. Tineke pleit voor een interim burgemeester om de tijd te overbruggen die nodig is voor de organisatie van het referendum.

Rik Jungmann van Plassennet, die in Kortenhoef woont, vindt de gekozen burgemeester een goede zaak, al vindt hij dat de wet nu wel erg gekunsteld is omdat er gekozen moet worden uit twee kandidaten. Zodra de wethouders van buiten de raad worden toegestaan, wat binnen afzienbare tijd mogelijk wordt, is hij er voor om het hele College te laten kiezen. Een interim burgemeester vindt hij geen probleem.

Het hele artikel is te vinden op de website van de G&E.


Het Wijdemeerse weer: bloedheet, 30 graden, geen wind, warme avond

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...