... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Clubkampioen WCSL

Loosdrecht, 26 augustus 2001. Onderstaand bericht ontvingen wij van de Waterski Club Loosdrecht.

Vandaag, 26 augustus 2001, heeft de Waterski Club Loosdrecht een nieuwe Clubkampioen voortgebracht.

Na een hevige strijd op de vijfde plas van Loosdrecht, die 's ochtends om 08.30 uur begon en eindigde om 15.00 uur in de middag, net voor het noodweer boven de plassen losbarstte. Er werd gestreden op de onderdelen slalom, schansspringen en figuren. Jan van de Straten bleek op alle drie de onderdelen de beste Loosdrechtse waterskiër te zijn.


Een aantal leden kijkt vanaf de tjalk naar de wedstrijd.

Omdat één van de bewoners van de Kalverstraat een serie rechtszaken heeft aangespannen tegen de Gemeente Loosdrecht en het Plassenschap Loosdrecht mag er niet meer gestart worden vanaf de startsteiger die door de WSCL "ons Platje" wordt genoemd. Deze bewoner is advocaat en heeft geprobeerd het waterskiën onmogelijk te maken, maar gelukkig voor de oudste waterskivereniging van Nederland (sinds 1953) is dat niet doorgegaan.

Door één van de leden is een varende Tjalk van 22 meter beschikbaar gesteld voor de WSCL, die ± 100 actieve en creatieve leden heeft. Ook werd er een vlot geleend van Arno Bos die eigenaar is van Zeilcentrum Oud Loosdrecht. Hiermee bewijst zich wederom dat georganiseerd waterskiën en zeilen uitstekend samengaan. Georganiseerde skiërs gaan het water op als er géén wind is omdat er dan vlak water is. De zeilers gaan als er juist wel wind is.


Het Wijdemeerse weer: Zeer warm (30 graden) tot een uur of vijf, 
toen barstte onweer en hevige regenbuien los en zakte de temperatuur naar 22 graden.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...