... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


CDA lijst vastgesteld

Wijdemeren, 27 augustus 2001. Afgelopen vrijdag hield het CDA haar ledenvergadering waarop de lijst werd vastgesteld voor de komende verkiezingen op 7 november. In een artikel in de Gooi- en Eemlander van vandaag schrijft Nico Postma dat het een drukbezochte en hete vergadering was. Of hij daarmee politiek heet of heet qua temperatuur bedoelde werd uit het stuk niet duidelijk.

Het afdelingsbestuur heeft Wim Neef, nu CDA-wethouder in 's-Graveland, voorgedragen als lijsttrekker. Deze voordracht is door de vergadering goedgekeurd. Wim Neef wordt lijsttrekker.

De eerste tien namen op de CDA-lijst.

Nummer Naam Woonplaats
1 Wim Neef (Wethouder) Kortenhoef
2 Betske van Henten (Raadslid) Loosdrecht
3 Maarten Haverkamp (Raadslid) Nederhorst den Berg
4 Bert Nagel (Wethouder) Nederhorst den Berg
5 Freek Visser Kortenhoef
6 Jan van den Broeck (Raadslid) Kortenhoef
7 Esther Luijer Kortenhoef
8 Niek Steenvoorden Kortenhoef
9 Jan Pieneman Loosdrecht
10 Wim Voeten Kortenhoef

Wim Neef zegt in het artikel te rekenen op vijf zetels van de negentien. Hij is niet bang voor de drie Dorpsbelangens. Voorts zegt hij een breed college te wensen met een gloednieuwe burgemeester. Het kiezen van de burgemeester door middel van een referendum vindt hij een gedrocht. Bovendien is hij bang dat Wijdemeren dan het eerste half jaar met een tijdelijke burgemeester zit, terwijl de gemeente met een nieuw elan wil beginnen.


CDA-Lijsttrekker Wim Neef

Hij heeft ook een boodschap aan het adres van D66: "Geef burgers invloed als het over hun eigen straat gaat." Hij vindt dat burgers in een zeer vroeg stadium betrokken moeten worden bij grote projecten in de eigen buurt. Als voorbeeld noemt hij het project Emmaweg waar vijftien drempels gelegd zullen worden en een dertig kilometerzone wordt ingesteld op verzoek van de bewoners. (Als de Raad dit voorstel van Wethouder Neef tenminste aanstaande donderdagavond aanneemt.)

Ook het verkiezingsprogramma van het CDA werd vrijdag vastgesteld. Enkele grepen daaruit:

Enkele opvallende zaken: Zes van de tien kandidaten komen uit Kortenhoef. Douwe van Essen, de huidige fractievoorzitter in 's-Graveland en ex-wethouder is van de lijst verdwenen. Er staat niemand uit Ankeveen of uit 's-Graveland op de lijst. En Niek Steenvoorden keert terug in de politiek. In de huidige raadsperiode was hij zeer kort raadslid, waarna hij aftrad ten gunste van Jan van den Broeck.

Het artikel uit de Gooi- en Eemlander is te lezen door hier te klikken.


Het Wijdemeerse weer: Niet te warm, 21 graden, zacht briesje

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...