... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


OCW: Lief voor elkaar

Wijdemeren, 9 oktober 2001. In de rubriek "Wijdemeren Stemberichten" van de Gooi- en Eemlander van vandaag schrijft Ed Brouwer een verslag van de avond die gisteren door het Ondernemers Collectief Wijdemeren (OCW) in dorpshuis de Dobber in Kortenhoef werd georganiseerd. Het moest een forumdiscussie worden waar de partijen zich konden profileren voor de Wijdemeerse ondernemers. Dat lukte niet echt.

De avond werd geleid door de Loosdrechter Iz Terlouw. De lijsttrekker van Dorpsbelangen Nederhorst den Berg ontbrak. Co de Kloet, lijsttrekker van Dorpsbelangen 's-Graveland moest eerst optreden bij de commissie Beroep- en Bezwaarschriften op het gemeentehuis, maar kwam aan het eind ook nog even langs.

Uit het verslag valt op te maken dat er geen forum "discussie" was. Alle partijen waren het met elkaar eens. Alleen Harm Piek van GroenLinks liet een afwijkend geluid horen. Hij deelde mede dat ondernemers niets van GroenLinks hebben te verwachten.

Alle partijen gaan luisteren naar de ondernemers, willen dat ze participeren en willen met ze in gesprek. En willen "iets" voor ze doen. Dat ziet er dus goed voor ze uit.

In het verslag stond nog één opvallend verschil tussen de VVD en het CDA. Els van Hall van de VVD wil geen milieuonvriendelijke bedrijven in Wijdemeren. Wim Neef van het CDA vindt dat dat soort bedrijvigheid bewaard moet worden.

De bekende Kortenhoever Angelo Damo liet zich ook horen. Hij verweet de VVD dat de ondernemers in de "stront heeft laten zakken" gedurende haar regeerperiode. Els van Hall haastte zich om hem te beloven dat het vanaf nu beter zou worden.

Jan Goudberg, burgemeester van Nederhorst den Berg, concludeerde dat er nog teveel over de huidige gemeenten gesproken wordt en te weinig over Wijdemeren als één geheel.

Op de foto bij het artikel staan Wim Neef (CDA), Harm Piek (GL), Ties Hagen PvdA), Iz Terlouw (voorzitter OCW), Yvonne Siemons (DBL) en Felix Flameling (D66). Allen kijken wat onwennig. Wim Neef is op de foto diep in gedachten verzonken.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...