Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Breedband continued

Nederhorst den Berg, 15 december 2001. De redactie van De Nieuwe Weesper was zo vriendelijk om in reactie op de oproep op deze site van vertwijfelde internetgebruikers in Nederhorst te reageren.

Ook inwoners van Nederhorst Den Berg
willen breedband internet

NEDERHORST DEN BERG - Deze krant maakte vorige week melding van een actie om breedband internet in de gemeente Muiden te krijgen. Een soortgelijke actie is ook opgestart in Nederhorst den Berg. Ook Pim van der Heijden stoort zich aan de hoge telefoonkosten die internetten via de telefoonlijn met zich meebrengt. Op de site www.pimpas.myweb.nl roept hij medestanders op te reageren.

Nederhorst den Berg ligt net als de gemeente Muiden tussen plaatsen waar breedband internet wel is ingevoerd, zoals Weesp, Hilversum en `s Graveland. Breedband internet is er in twee soorten: ADSL, of Mxstream en kabelinternet. Mxstream wordt aangeboden door KPN. Deze vorm van internet verloopt via de telefoonlijn, maar brengt geen telefoontikken met zich mee. De abonnee betaalt een bepaald bedrag per maand. De gebruiker kan bellen terwijl hij of zij internet. Kabelinternet wordt aangeboden door kabelmaatschappijen als Casema.

Volgens een woordvoerder van KPN is het nooit de bedoeling geweest ADSL in het hele land aan te bieden. "Het moet commercieel haalbaar zijn." Volgens hem is er een kans dat er in plaatsen als Nederhorst den Berg en Muiden, waar betrekkelijk weinig mensen wonen, ADSL nooit zal worden aangeboden. "Maar we doen geen voorspellingen."

De woordvoerder van Casema is optimistischer. Casema is de maatschappij die kabeltelevisie aanbiedt in Nederhorst den Berg. "Ik verwacht dat we op den duur kabelinternet gaan aanbieden in Nederhorst den Berg." Omdat Nederhorst den Berg per 1 januari opgaat in de grotere gemeente Wijdemeren wordt de kans op kabelinternet volgens de woordvoerder alleen maar groter.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...