WIJDEMEERSE WEBKRANT
KUD Quiz Gehackt?
Kortenhoef/'s-Graveland, wo 20 september 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Ken Uw Dorp laat weten dat er belangrijke informatie over de quiz is uitgelekt. Bram de Kloet vraagt zich vertwijfeld af of de organisatie gehackt is.

ingezonden bericht

Belangrijke informatie Ken Uw Dorp Quiz 2017 uitgelekt!

Voordat de tweede editie van de Ken Uw Dorp Quiz begonnen is, is er al belangrijke informatie over deze quiz uitgelekt. Hoe dit kan is voor het bestuur een raadsel. “Zijn we gehackt of niet”, vraagt Bram de Kloet zich vertwijfeld af en als dit zo is, welk team zit hierachter?

Het bestuur van de quiz is natuurlijk not amused. En ze is bang dat de teams ver gaan om de overwinning van deze 2de editie van de dorpsquiz binnen te halen.

In de vorige editie was er al een team die de WiFi van een ander team gehackt had en ook de Wijdemeerse Webkrant was op de avond van de quiz “plotseling” uit de lucht.  Er werden middelen ingezet die het daglicht niet altijd konden verdragen om de zege naar zich toe te trekken.  Het betreden van de speeltuin de Eekhoorn op een slimme wijze is daar een voorbeeld van.

Maar wat verwacht je als organisatie? De eerste editie van de Quiz was dan ook een groot succes. De dorpsquiz leeft in de twee dorpen en dat is natuurlijk mooi maar het moet niet zo zijn dat het een wild westen wordt om informatie te achterhalen, zegt Bram. “Er zijn grenzen en die moeten we met elkaar bewaken”.

Het bestuur weet dus dat teams ver kunnen gaan om hun concurrenten achter zich te laten maar zal men zo ver gaan om de computer van de Ken Uw Dorp Quiz te hacken? Bram hoopt natuurlijk van niet.

Publicatie van de informatie

Maar om welke informatie gaat het nu? Het gaat om informatie die een team aan de overwinning zou kunnen helpen. Gevoelige informatie dus!

Het bestuur heeft daarom besloten, zo vertelt Bram, om deze eventuele winnende informatie openbaar te maken voor alle teams.  “De quizavond op 28 oktober moet op een eerlijke manier verlopen “, zegt Bram en daarom krijgt ieder team dezelfde informatie.

Vanaf zaterdag 23 september 09.00 uur is de uitgelekte informatie te vinden op de website van de Ken Uw Dorp Quiz, www.kenuwdorp.nl en op de Facebookpagina van Ken Uw Dorp.

Naschrift WWK:

In bovenstaand persbericht wordt gesuggereerd dat de Wijdemeerse Webkrant twee jaar geleden "plotseling" uit de lucht was. (Alsof daar een luchtje aan zat.)

Het tegendeel is natuurlijk waar. De redactie stelde zich toen op het standpunt dat alle deelnemers gelijke kansen moesten hebben, ook de deelnemers met minder digitale kennis en handigheid. Daarvoor was het tijdelijk uitschakelen van de WWK bij uitstek het beste middel om die gelijkheid te bewerkstelligen. (Wij zijn een groot aanhanger van het z.g. gelijkheidsbeginsel.)

Ter geruststelling, ook het team Persmuskieten, bemand door de lokale pers, kon twee jaar geleden tijdens de quiz geen gebruik maken van de WWK.

Wij zullen het dit jaar niet meer doen om teksten als hierboven over twee jaar te vermijden en het vertrouwen in de WWK volledig te herstellen. :-)

En fake nieuws? Dat woord kennen wij niet!

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief