WIJDEMEERSE WEBKRANT
De Toekomst van Wijdemeren
Wijdemeren, vr 20 oktober 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De raad houdt op maandag 30 oktober een bijeenkomst om inwoners en organisaties te spreken over de bestuurlijke toekomst van de gemeente.

Gemeentelijk Dossier

Naast het WWK Dossier heeft de gemeente ook een dossier op haar website aangelegd met alle relevante brieven en documenten over de eventuele herindeling. De oudste brief in dat dossier is die van Wijdemeren aan de verkenners van 13 oktober 2014.
Wie die brief nog eens terug leest ziet dat er toen al gekozen werd voor Gooistad en dat het gemeentebestuur klaagde over het gebrek aan bestuurskracht en ambtelijke capaciteit. DB en D66 (7 zetels) schaarden zich niet achter die brief.

Dossier Bestuur Gooi en Vechtstreek

persbericht

Maandag 30 oktober
Bijeenkomst over herindeling Gooi en Vechtstreek

De gemeenteraad van Wijdemeren houdt op maandag 30 oktober een bewonersbijeenkomst om inwoners en organisaties te spreken over de bestuurlijke toekomst van de gemeente.

De provincie Noord-Holland wil een herindelingsprocedure voor de Gooi en Vechtstreek starten. De provincie vindt de bestuurskracht in de regio én in Wijdemeren onvoldoende. Daarom wil zij op termijn komen tot maximaal drie gemeenten in de regio. Op donderdag 2 november bespreekt de gemeenteraad het voornemen van de provincie om over te gaan tot een bestuurlijke fusie met in ieder geval Hilversum. Op dinsdag 7 november neemt de provincie een besluit over het vervolg van de fusieprocedure.

Bewonersbijeenkomst

Voorafgaand aan het besluit van de provincie wil de gemeenteraad inwoners en organisaties graag in de gelegenheid stellen om ideeën, wensen en opvattingen kenbaar te maken. De bewonersbijeenkomst is op maandag 30 oktober van 20:00 uur tot 22:00 uur in het gemeentehuis aan de Rading 1 in Loosdrecht. Inwoners en organisaties die willen inspreken tijdens de bijeenkomst worden verzocht zich vooraf aan te melden via griffier@wijdemeren.nl.

Meer informatie

Meer informatie over dit onderwerp en alle verslagen vindt u op www.wijdemeren.nl/toekomst en op www.noord-holland.nl (klik op ‘bestuur’ en vervolgens op ‘regionale bestuurskracht’).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief