WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
NatMon zoekt Buitenmensen
Wijdemeren, do 19 oktober 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Ben je natuur- en buitenmens? Woon je in de buurt van Ankeveen of Kortenhoef? Dan is de functie van vrijwilliger natuurbeheer iets voor jou!

persbericht

Natuurmonumenten zoekt buitenmensen

Steek jij graag de handen uit de mouwen? En ben je een echt natuur- en buitenmens? En woon je in de buurt van de Ankeveense plassen of de Kortenhoefse plassen? Dan is de functie van vrijwilliger natuurbeheer iets voor jou!

Samen met andere vrijwilligers ga je op dinsdag of op vrijdag aan de slag in één van de twee natuurgebieden. Met een boot vaar je elke week naar een mooie plek, vaak niet toegankelijk voor bezoekers. Daar ga je jonge boompjes omzagen op legakkers en rietlanden. We werken van 9.30 tot 14.30 uur. Natuurmonumenten zorgt voor kleding, handschoenen, laarzen, en gereedschap.

Bijzondere vogels en planten

De Ankeveense en Kortenhoefse plassen zijn een mooi natuurgebieden, waar bijzondere vogels en planten voorkomen. Natuurmonumenten wil dit gebied zo veel mogelijk open houden. Op die manier kunnen moeras- en rietvogels, zoals de snor, rietzanger en kleine karekiet, hiervan kunnen profiteren. Om dit voor elkaar te krijgen, heeft Natuurmonumenten voldoende vrijwilligers nodig. In dit natuurgebied is al een enthousiaste vrijwilligersgroep actief, maar we zoeken versterking.

Geïnteresseerd?

Past de functie van vrijwilliger natuurbeheer bij jou? Neem dan contact op met boswachter Niels Schouten, 06 – 54 29 52 04 of n.schouten@natuurmonumenten.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief