WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bouw Seniorenwoningen
Wijdemeren, vr 10 maart 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Rosalie van Rijn (CDA) schrijft over de noodzaak van het bouwen van seniorenwoningen om doorstroming en zo woningen voor jongeren te krijgen.

ingezonden brief

De strijd om het Ankeveensepad

Ik ben begonnen met het schrijven van dit stuk in de schorsing van de raadsvergadering van vorige week na de behandeling van twee moties over het Ankeveensepad.

De mensen vertrekken van de tribune en het valt mij op, nou ja het valt niet echt op want het gebeurt vaker, er zat geen jeugd op de tribune.

Niet erg zou je denken bij een onderwerp over 12 seniorenwoningen op het Ankeveensepad. Wel dus, waarom? Zoals u allen weet vergrijst Wijdemeren harder dan de rest van de regio. Het is echt niet zo dat alle jeugd Wijdemeren maar al te graag wil verlaten. Dat is misschien voor een deel zo, maar veel belangrijker is dat er te weinig betaalbare huur- en koopwoningen zijn in onze gemeente. Willen wij in de toekomst een leefbare gemeente blijven dan hebben we deze betaalbare huur- en koopwoningen wel nodig.
Of het stukje grond natuurwaarde heeft of niet, daar wil me eigenlijk helemaal niet over uitlaten. Wat ik wel weet is dat wij een gemeente zijn met heel veel mooie natuur maar met heel weinig betaalbare woningen. En ja, dan komt het aan op een keus, lever je een stukje grond/natuur in voor 12 sociale seniorenwoningen?

Let wel, bij nieuwbouw van sociale huurwoningen mag de gemeenten eisen stellen. Zo kan de gemeente als eis opnemen dat de eventuele nieuwe bewoners aan het Ankeveensepad een huurwoning in Nederhorst achter laten. Dit biedt mooie kansen voor senioren die graag in de buurt van het winkelcentrum willen wonen om zolang mogelijk zelfstandig te kunnen zijn. En geïnteresseerden zijn er zeker. Met een boodschappenservice, zoals ik mensen heb horen zeggen, overtuig je mij niet. Zeker niet met de toenemende cijfers rondom eenzaamheid. Maar deze bouwplannen bieden ook zeer mooie kansen voor de doorstroming en de jeugd in Wijdemeren.
Ik weet dat er partijen op zullen staan die roepen dat we op andere locaties kunnen bouwen. Dat klopt, maar het blijft minimaal en je zult dus zoveel mogelijk kansen moeten aangrijpen om te bouwen.
Misschien is het zonde van het stukje natuur/grond maar het is ook zonde als we straks een saaie sterk vergrijzende gemeente worden waar niemand meer wil of kan wonen. Dit is waar ik steeds weer over nadenk en ik hoop u ook!

Rosalie van Rijn (rosalie.vanrijn@wijdemeren.cda.nl)
CDA Wijdemeren

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief