WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Winkeldiscussie is Flauwe Kul
Ankeveen, ma 30 januari 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Patrick Kreuning vindt het argument, dat bejaarden in de buurt van winkels moeten wonen, volkomen flauwe kul. Iedereen heeft recht om bij de winkels te wonen.

Dossier Ankeveensepad

ingezonden brief

Verbaasd over de discussie Schapenweitje

Ik ben hoogst verbaasd over de discussie welke ik via de webkrant voorbij zie komen. Vooral het argument over de winkels, wat een flauwekul.

Waarom zouden in Nederhorst de ouderen meer behoefte hebben aan winkels dan in Ankeveen? Wanneer mijn fiets kapot is moet ik of met de bus of ruim een half uur wandelen naar de winkels, en dan woon ik nog nabij de Klapbrug. Wat als je nabij het centrum woont? Geen ov, als je geen rijbewijs hebt en niet in staat bent om te fietsen ben je afhankelijk van de weekmarkt. Daar horen we verder niemand over.

Maar in Nederhorst den Berg moeten de ouderen ineens dicht bij de winkels wonen. Waarom niet de mensen die geen rijbewijs hebben? Of gezinnen, waarvan de kinderen even een boodschapje moeten doen voor moeder of vader? Zijn winkels dicht bij huis soms het alleenrecht van de bejaarden?

Daarnaast kun je tegenwoordig via Internet je boodschappen laten bezorgen, want lopend achter je rollator zul je geen hele volle boodschappentassen kunnen vervoeren.
Goede voorzieningen, dat is het recht van iedereen. Net als genieten van natuurschoon, wanneer je bijvoorbeeld je hond uitlaat. Maar dan wel aangelijnd zodat andere mensen geen last van jouw hond hoeven te ondervinden. Ook de drollen opruimen aub.

Kortom, de reden dat het Schapenweitje bebouwd moet worden voor bejaarden die afhankelijk zijn van winkels in de buurt, dat slaat kant nog wal.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief