WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Zaterdag Wilgen Knotten
Kortenhoef, wo 14 februari 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Zaterdag 18 februari is eerste werkdag van Nardinclant Landschapsbeheer in het 2017. We gaan wilgen knotten bij Molen Gabriël.

ingezonden bericht

Zaterdag 18 februari 2017
Wilgen knotten bij molen Gabriël

Zaterdag 18 februari is eerste werkdag van Nardinclant Landschapsbeheer in het 2017. We gaan wilgen knotten bij Molen Gabriël. Al sinds 2006 knotten wij in deze wilgen.

Leuk om terug te zien in ons archief: zie 5 januari 2013, 28.1.2006 en 10.1.2009. Wie zin heeft om mee te doen en te genieten van natuurwerk is van harte welkom! Zie www.nardinclant.nl voor meer informatie.

Wilgen knotten

Knotten is het verwijderen van de kruin van een boom. Knotbomen zijn al eeuwenlang een vertrouwd beeld in het cultuurlandschap. Bepaalde soorten bomen (met name Wilgen) werden vroeger geknot om gebruikshout te leveren. Omdat deze wijze van houtproductie niet rendabel meer is dreigden de karakteristieke knotbomen uit het landschap te verdwijnen. Vooral oudere knotbomen herbergen allerlei planten en dieren.
Menige Steenuil vindt in een knotwilg zijn nestplaats, ook de Wilde eend en andere vogels nestelen er. Kleine knaagdieren en een groot aantal insecten wonen in knotbomen.
Vlier, Lijsterbes, Braam, Fluitekruid, grassen, varens, mossen, paddenstoelen vinden een goede humusrijke voedingsbodem in vermolmde delen van oudere knotbomen.
Vooral oude knotbomen kunnen zeldzame hierop groeiende mossen en korstmossen herbergen.


Steenuil

Afspreektijd: 9:30 uur (eindigt om 15:30)
Afspreekpunt: Molen Gabriël aan de Kleizuwe in Vreeland.
Te bereiken vanuit Hilversum, over de Vreelandse weg, afslag Nederhorst den Berg, direct aan je rechterhand ligt de Molen Gabriël.

Deze werkdag begint om 9.30 en eindigt om 15.30 uur.
Voor soep en koffie wordt gezorgd. Neem wel zelf brood mee.
Voor meer inlichtingen: bel Tanja 06-28151125 of Jan 06-53714842
of www.nardinclant.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief