WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Verkiezingsnieuws
Wijdemeren, vr 22 december 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 21 maart 2018 zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad en tegelijkertijd wordt het referendum gehouden. 15 maart verkiezingsdebat in Loosdrecht.

Het zal naar verwachting het laatste referendum zijn, met name omdat D66 het referendum liet vallen voor deelname aan het huidige kabinet. De partij kreeg mogelijk de gekozen burgemeester terug in een uitruil.

Geen Kandidaten in Stembureau

In Wijdemeren zullen er elf stembureau's zijn. Omdat het referendum extra inspanningen vereist, ook bij het tellen zijn er meer mensen nodig om het stembureau te bemannen. Bovendien stelt burgemeester Freek Ossel in een raadsinformatiebrief voor om inwoners die op een kandidatenlijst van een politieke partij staan te weren uit de bemanningen van stembureau's om belangeverstrengeling te vermijden. Hij loopt daarmee voor op wetgeving die op dit gebied in de maak is. Daardoor zijn er ook minder stembureauleden beschikbaar, want tot nu toe zaten er altijd veel kandidaten in stembureau's.

Tot nu toe werden de stembureau's in een ochtend- en een middag-avondploeg bezet, waarbij de ochtendploeg om 21.00 uur terugkwam om mee te helpen tellen. Nu komen er een aparte ochtend-, een midddag-avondploeg en een telploeg.

Verkiezingsdebat

Op 15 maart wordt er een verkiezingsdebat georganiseerd in de bibliotheek Gooi en Meer in Nieuw Loosdrecht. Gezien de bezoekersaantallen uit het verleden kon dat wel eens behoorlijk krap worden.

Publiciteit

Er wordt in de huis aan huisbladen aandacht geschonken aan de verkiezingen. Ook op de website van de gemeente wordt een aparte url geopend, www.wijdemeren.nl/verkiezingen. Jongeren tussen 18 en 25 jaar zijn een aparte doelgroep die verleid moet worden om te gaan stemmen vindt de gemeente.

Campagne 2018

bron
Wijdemeren
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief