WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Muziekfestival Nigtevecht
Nederhorst den Berg, di 22 augustus 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 2 september is het Muziekfestival Nigtevecht aan de overkant van de Vecht bij Nederhorst. De pont vaart speciaal voor het Muziekfestival.

persbericht

Diggy Dex headliner op Muziekfestival Nigtevecht

Nigtevecht laat op zaterdag 2 september opnieuw zien waar een klein dorp groot in kan zijn.  Voor de vijfde keer op rij brengt het Muziekfestival Nigtevecht een indrukwekkende line up van topartiesten samen aan de oevers van de Vecht. Headliner van deze editie van het gratis toegankelijke festival is Diggy Dex, samen met zijn band, om 22:00 uur. De pont naar Nigtevecht blijft speciaal voor het festival varen.


Diggy Dex

Al meer dan tien jaar is rapper en liedjesmaker Diggy Dex een vaste waarde binnen de Nederlandse hiphop. Van zijn vorig jaar uitgebrachte album Golven behaalde het nummer Treur niet de platina status. In november was hij met Boudewijn de Groot en Herman van Veen te zien in het TV-programma ‘Ali B op volle toeren’, waaraan hij de hitsingle Ik huil alleen bij jou overhield.

Michiel Borstlap & friends met o.a. Leonie Meijer en Sandra van Nieuwland.

Om 16:30 wordt het festival geopend door Jeroen de Rijk, percussionist, die in het verleden met grootheden als Michael Jackson en DJ David Guetta heeft gespeelt. Net als in de voorgaande edities is de programmering vanaf 22:00 uur in handen van de uit Nigtevecht afkomstige jazzpianist Michiel Borstlap. De zangeressen Leonie Meijer en Sandra van Nieuwland, percussionist Jeroen de Rijk en trompettist Ruud Breuls zijn enkele van de gasten die na 22:00 uur mee spelen met de Michiel Borstlapband. Leonie Meijer (29) is één van de weinige zangeressen van Nederland die na de finale van The Voice of Holland, nu vier jaar geleden, met veel succes haar muzikale carrière heeft weten te handhaven. Leonie volgde volledig haar eigen koers en scoorde met haar albums ‘Los’ en ‘Luister Maar’ een Top 10-notering in de iTunes Top 100. Sandra van Nieuwland brak in 2012 door na haar deelname aan The voice of Holland. Ze bestormde de hitlijsten met drie nummers tegelijk, een ongekende prestatie. Een jaar later ontving ze een Edison voor haar album Bangin on the doors of love. Ook haar derde studioalbum Breaking new ground uit 2015 kreeg lovende recensies. DJ Frederik Abas, die onder meer draaide op Dancevalley, Mysteryland en in de Escape, sluit de avond af met een stevige set van zijn extreem dansbare sexy tech house.

Unieke mix

Naast professionele artiesten biedt het Muziekfestival Nigtevecht ook een podium aan amateurmuzikanten met een link naar Nigtevecht. Zo staan er  optredens gepland van de lokale coverband Turning Tides, de Nigtevechtse advocaat en vertolker van het betere Nederlandse lied Geertjan van Oosten en het Nigtevechts gelegenheidskoor. Juist de unieke mix van lokaal, nationaal en internationaal bekende artiesten geven het Muziekfestival haar bijzondere en gemoedelijke ambiance. Met de weergoden gunstig gezind wordt het dus weer genieten in de nazomerzon met een biertje of rosétje in de hand!

Kijk voor het volledige programma en alle praktische info over het festival op:
www.muziekfestival-nigtevecht.nl

Informatie

Wat? Muziekfestival Nigtevecht:
Wanneer? Zaterdag 2 september 2017
Tijdstip? Start programma: 16:30 uur Michiel Borstlap & friends: 22:00 uur
Locatie Adri Amesz park Nigtevecht (bij het pontje aan de Vecht)
Programma en info:  www.muziekfestival-nigtevecht.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief