WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De Ilias in Kortenhoef
Kortenhoef, wo 23 november 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 15 december 2016 verwelkomt Kunst aan de Dijk Kortenhoef in het Oude Kerkje acteur Alexander de Bruijn met zijn voorstelling ILIAS.

persbericht

ILIAS

De ILIAS komt naar Kortenhoef! Op 15 december 2016 verwelkomt Kunst aan de Dijk Kortenhoef in het Oude Kerkje acteur Alexander de Bruijn met zijn voorstelling ILIAS, het oudste doorvertelde verhaal van de westerse beschaving. Niet alleen boeiend voor het gewone publiek maar ook heel interessant voor leerlingen klassieke talen en geschiedenis.

Alexander de Bruijn (1985) vertelt het verhaal over de woeste, woedende wrok van
Achilles alsof je het voor het eerst hoort: enthousiast, indringend, dan weer voor de vuist weg en met grapjes. Het vertelperspectief is dat van een dienaar van de held Achilles, die als ooggetuige de spannende gebeurtenissen aan het eind van de Trojaanse oorlog  in de 12e eeuw voor Chr. uit eerste hand doet herleven.

De Bruijn staat blootsvoets in een wijde broek en hes, ongeschoren en met wilde krullen op het podium. Bijna zonder rekwisieten, op een gasbrander na om met een rij vlammetjes de gloed van de gevechten te onderstrepen of het smeden van een wapenuitrusting te verbeelden. Door de door De Bruijn prachtig bewerkte tekst en zijn verteltalent waan je je op de vlakte voor de stad Troje. De vertelling meandert van gruwelijke oorlogsscènes naar gebeurtenissen uit de godenwereld en het dagelijkse leven in het Griekse kamp. Het gekozen perspectief van de dienaar biedt ruimte voor humor en reflectie op ernstige zaken als oorlog en moraal en eer en wraak. De verteller leest als het ware de innerlijke strijd van zijn meester Achilles.

Alexander de Bruijn studeerde in 2007 af aan de Toneelacademie Maastricht. Hij heeft zich breed geprofileerd als acteur, regisseur, schrijver en muzikant. ILIAS is een soloperformance die, net als zijn succesvolle vertelvoorstelling 1900/Novecento, uitermate geschikt is voor de intieme setting van het Oude Kerkje in Kortenhoef. De regie is in handen van theatermaker Albert van Andel en dramaturg Hannah Ester.

Het toneelstuk vindt plaats op donderdag 15 december 2016, aanvang 20:15 uur in het Oude Kerkje op de Kortenhoefsedijk dijk. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.kunstaandedijk.nl of via de vaste voorverkoopadressen: Wijnkoperij en Slijterij De Meenthof in Kortenhoef en Libris Boekhandel Voorhoeve in Hilversum.

Entree € 21,-. Voor donateurs van Kunst aan de Dijk Kortenhoef: € 17,-  Voor leerlingen en docenten: € 10,- .De kerk is ongeplaceerd en open om 19:30 uur. Een drankje is in de prijs inbegrepen. Er is geen pauze.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief