WIJDEMEERSE WEBKRANT
KadD: Prijs voor Jong Talent
Kortenhoef, wo 23 november 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Kunst aan de Dijk kent de prijs van het Jong Talent van 5.000 euro toe aan Thijs van Geloven (1991). Van Geloven is beeldend kunstenaar. Hij ontvangt de prijs in maart 2018.

persbericht

Prijs voor Jong Talent

Het Bestuur van Kunst aan de Dijk Kortenhoef maakt bekend dat beeldend kunstenaar Thijs van Geloven (1991) de Prijs voor Jong Talent 2017 heeft gewonnen.

Jaarlijks moedigt en stimuleert Kunst aan de Dijk Kortenhoef de artistieke ontwikkeling van een jong talent in de muziek of in de schilderkunst aan met een geldbedrag van €5.000. Naast het geldbedrag ontvangt de winnaar een trofee en een optreden in het Oude Kerkje in Kortenhoef of een solo-­‐tentoonstelling in Museum Hilversum.

Afgelopen zomer werden kunstacademies uitgenodigd voordrachten te doen van zowel een bachelor-­‐ als een masterstudent. De long list bestond uit acht voordrachten uit heel Nederland. Eind oktober koos de jury, bestaande uit beeldend kunstenaar Johan van Oord en de kunsthistorici Pia van Wijnbergen en Cato Cramer, unaniem voor Thijs van Geloven. Hij studeerde dit jaar af aan de Rietveldacademie in Amsterdam.

De prijs, het juryrapport en de eveneens door een kunstenaar ontworpen trofee zullen worden uitgereikt in Museum Hilversum op 18 maart 2017 tijdens de opening van de tentoonstelling van het werk van Thijs van Geloven: het Jong Talent 2017 van Kunst aan de Dijk Kortenhoef.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief