WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Jeu de Boules Willie Dasplein
Nederhorst den Berg, za 16 juli 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Jeu de Boulesbaan in Nederhorst den Berg op het Willie Dasplein voorziet in een behoefte. Het is ook een sociaal trefpunt voor groepen spelers.

De voorgeschiedenis

22062012 Jeu de Boules in Nederhorst?
13072012 Jeu de Boules in NdB
03062013 Opening Jeu de Boules baan

emailbericht Wijdemeren

Jeu de boules op dorpsplein Nederhorst den Berg

In Nederhorst den Berg ligt sinds 2013 op het dorpsplein een jeu-de-boulesbaan. Deze baan is meer dan alleen een locatie voor het spelen van een spel.

Gretha Jager is de initiatiefnemer van de jeu-de-boulesbaan. Volgens haar is de baan uitgegroeid tot een sociale ontmoetingsplek. Daarom is dit mooie initiatief het Appelboomproject van de maand. Dit zijn projecten waar inwoners samenwerken in hun woonomgeving.
Burgerinitiatief

Hoe komt zo’n echte gravelbaan op het dorpsplein tot stand? Gretha: “Tijdens vakanties in Frankrijk speelde ik graag jeu de boules. Ook thuis, in Nederland, wilde ik mensen bij elkaar brengen via een jeu-de-boulesbaan. Uiteindelijk is het via een burgerinitiatief gelukt om de baan op te zetten. Naast het jeu de boules zelf, is het sociale aspect minstens zo belangrijk. Het levert mooie vriendschappen op.”

Meedoen

Kan iedereen meedoen? Gretha: “De groepen op maandag- en vrijdagmiddag zijn spontaan ontstaan. Iedereen kan aansluiten. Het is voor jong en oud en ook als je lichamelijk beperkt bent, kun je vaak nog wel een bal gooien.” De baan geeft bovendien reuring op het plein, er zitten regelmatig toeschouwers op het bankje.

Heb je geen jeu-de-boulesballen? Je kunt ze lenen bij de slager, het Chinees restaurant en Het Spieghelhuys. Kijk voor meer informatie over het project van de maand op www.deappelboom.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
Wijdemeren
foto
Wijdemeren
auteur
Wijdemeren
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief