WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
40 Populieren Gekapt
Kortenhoef, do 14 januari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Van 18 januari tot en met 12 februari vervangt de gemeente veertig populieren in de berm langs de Kromme Rade en de ‘s-Gravelandsevaartweg.

persbericht

Gemeente knapt de ‘s-Gravelandsevaartweg op

Van 18 januari tot en met 12 februari vervangt de gemeente veertig populieren in de berm langs de Kromme Rade en de ‘s-Gravelandsevaartweg, nabij de drie tuincentra. Er komen op deze plekken veertig nieuwe iepen, een bij- en vlindervriendelijke bloemenberm en zestien nieuwe lantaarnpalen met LED-verlichting. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de wens van omwonenden.

Wethouder Theo Reijn: “De gemeente kreeg regelmatig opmerkingen over de slechte staat van de populieren in de berm langs de ’s-Gravelandsevaart. Daar doen we nu iets aan. De komende maanden is het dus even een treurig gezicht vanwege de kaalslag, maar in de lente groeit en bloeit het allemaal als nooit tevoren.”

Werkzaamheden

Vanwege de veiligheid bij het vellen van de populieren is de ’s-Gravelandsevaartweg van 18 januari tot en met 12 februari op sommige momenten tussen 09.00 en 15.00 uur afgesloten. Het doorgaande verkeer wordt via Hilversum omgeleid. Bij de werkzaamheden worden verkeersbegeleiders ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.

Overleg en participatie

Op maandag 2 november sprak de gemeente met bewoners en bedrijven over de plannen en werkzaamheden op een participatieavond. Hierbij kwamen enkele suggesties naar voren, waaronder het opknappen van het terrein bij het sluisje. De gemeente pakt deze suggesties samen met inwoners en ondernemers op. Gedacht wordt aan het plaatsen van bloembakken met bij- en vlindervriendelijke zomerbloeiers in de berm.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief