WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Revindicatie-avond NdB en A.veen
Nederhorst den Berg, di 9 februari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Volgende week maandag en dinsdag organiseert de gemeente twee revindicatie-avonden (Snippergroen) voor Ankeveen en Nederhorst in het Spieghelhuys in Nederhorst den Berg.


Het project snippergroen.

Het onderstaande bericht vonden wij vandaag op de website van de Gemeente Wijdemeren.

Onduidelijkheid

Het is onduidelijk of het programma op beide avonden gelijk is en voor beide kernen geldt, of dat er een Bergse avond en een Ankeveense avond wordt georganiseerd. Die vraag hebben wij uit staan bij de afedling communicatie van de gemeente. Wij laten u het antwoord weten.

Update 9-2-2016, 16.45: De afdeling communicatie liet het volgende weten:
Update 10-2-2016, 15.35: Er stond: "die tot op heden niet gereageerd hebben op de stuitingsbrief van december 2011". Dat is veranderd in: "waarvan het dossier nog loopt en waar het gebruik van gemeentegrond nog geregeld moet worden".

Beide avonden zijn identiek. Ze zijn volledig openbaar, al wil men dan graag dat u zich aanmeldt. Er is gekozen voor twee avonden, vanwege het verwachte aantal bezoekers. Voor de eerste avond (maandag 15 feb.) zijn uitnodigingen verstuurd aan bewoners van Nederhorst den Berg (behalve de Overmeerseweg), waarvan het dossier nog loopt en waar het gebruik van gemeentegrond nog geregeld moet worden. Voor dinsdagavond zijn uitnodigingen verzonden aan bewoners van de Overmeerseweg en die van Ankeveen waarvan het dossier nog loopt en waar het gebruik van gemeentegrond nog geregeld moet worden., aldus de gemeentelijke woordvoerder.

website Wijdemeren

Informatieavonden Snippergroen
Maandag 15 en dinsdag 16 februari: informatieavonden Snippergroen

Op maandag 15 en dinsdag 16 februari 2016 organiseert de gemeente informatieavonden over project Snippergroen in Het Spiegelhuys in Nederhorst den Berg. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur (inloop 19.00 uur). De betrokken inwoners ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. Ook andere belangstellenden, bijvoorbeeld mensen die nog niets in gebruik hebben maar wel een stukje willen kopen, zijn van harte welkom.

De gemeente heeft in januari 2015 een nieuwe start gemaakt met project Revindicatie onder de naam: project Snippergroen. Sommige inwoners hebben mogelijk gemeentegrond in gebruik, zonder dat daar afspraken over zijn gemaakt. Met dit project kijkt de gemeente samen met inwoners naar de mogelijkheid om de grond te kopen of te huren. Het project wordt zoveel mogelijk per kern uitgevoerd. Dit betekent dat kern voor kern opnieuw gekeken wordt naar het bestaande gebruik van gemeentegrond.

De gemeente organiseert in elke kern een algemene informatieavond, waarvoor alle betrokken inwoners een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Na deze algemene informatieavond zoekt de gemeente persoonlijk contact met hen. Hierna gaat het projectteam bij alle betrokken inwoners langs om de situatie ter plaatse te bekijken en te bespreken.

Huidige stand van zaken

In 2015 heeft de gemeente de inwoners van Kortenhoef, ’s-Graveland en Loosdrecht geïnformeerd. Het project start voor de kernen Nederhorst den Berg en Ankeveen met de informatieavonden op maandag 15 en dinsdag 16 februari 2016.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
website Wdm
foto
---
auteur
website Wdm
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief