WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Torsing en Van Enk Reageren
Wijdemeren, zo 27 september 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Erik Torsing en Dik van Enk reageren op de column van Putter waarin deze de beide CDA raadsleden opriep om tegen hun fractie in te stemmen over de toekomst van Wijdemeren.

ingezonden bericht

Raadsleden Torsing en Van Enk reageren op Putter
“We bewaken de kleine kernen als geen ander”

Op 22 september plaatste de Wijdemeerse Webkrant een column van Putter, die zich verbaast over de volgzaamheid van de CDA-raadsleden Eric Torsing en Dik van Enk aangaande de fusie met Hilversum. Hij vergelijkt hun optreden met prominente Torsings en Piet van Enk uit het verleden, die in zijn optiek de zelfstandigheid van onze dorpen nooit zouden opgegeven. Eric Torsing en Dik van Enk opereren vanuit dezelfde gedachtengang. Daarom bewaken ze de kleine kernen als geen ander.

Beste Putter,

Met veel plezier en interesse lezen wij uw columns, al geruime tijd. De inhoud is soms scherp en laat de raderen bij ons draaien. Zo ook afgelopen week waarin u vol lof sprak over onze familieleden, onze voorbeelden. Mooi dat u terugkijkt op die goede oude tijd, op vroeger. Een tijd waarin de Torsings en Van Enk zochten naar oplossingen en geen uitdaging te groot was. Over zelfstandigheid viel niet te redetwisten, want ze hadden hart voor hun dorp. Vanuit dezelfde gedachtengang vertegenwoordigen wij in de gemeenteraad van Wijdemeren de stem van Ankeveen, ’s-Graveland, Kortenhoef, Loosdrecht en Nederhorst den Berg. Als twee CDA-raadsleden in een zevenkoppige fractie die het geheel eens is over de toekomst van onze dorpskernen. Een toekomst die naar ons idee in de regio Gooi en Vechtstreek ligt. Want bijna alles wat we doen, doen we daar. Op het gebied van zorg, onderwijs, veiligheid, afval en transport. Dat raakt ons allemaal. Door in de Gooi en Vechtstreek mee te doen, versterken we de regio en kunnen gezamenlijk optreden tegen onze grote buren. Dan tellen we mee in het overleg met Amsterdam en Utrecht.

Of een fusie daarbij noodzakelijk is? We verwachten dat de bestuurskrachtmeting overduidelijk zal laten zien dat Wijdemeren te klein is. Te klein om de ambities te realiseren die we als gemeente voor ogen hebben. Onze ambtenaren werken echt keihard, maar ze zijn beperkt in hun tijd. Met een grotere gemeente kun je gewoon meer. Dit standpunt is geen slaafs gedrag, of meelopen met de wethouder, maar juist het uitsteken van onze nek en het nemen van verantwoordelijkheid. We voeren graag de discussie, gevoed door opmerkingen, suggesties en meningen van de burgers, door wie we gekozen zijn en waar we ons elke dag middenin begeven. Wat Wijdemeren in de toekomst ook gaat doen, Hilversum is niet het doel. Het gaat erom dat je het kleine krachtiger maakt. De dorpskernen zijn het belangrijkste en die bewaken we als geen ander.

En als u dan toch terug blikt in de historie, kijkt u dan eens naar Ankeveen. Zo beschrijft het boek ‘De Googelaar’ van Evert Boeve, dat Floris de Vijfde regelmatig te paard over het Bergsepad reed, samen met zijn gevolg. Dat houdt in dat de mannen van hertog van Gelre ook door ‘t dorp reden. Net als P.C. Hooft, die oogluikend toeliet dat de bewoners weer een beetje katholiek mochten zijn. Ankeveners hebben in het verleden te maken gehad met Spanjaarden, Duitsers, Fransen en Weespers (Weesperkarspel), het bisdom van Haarlem en Utrecht (Stichts End, Hollands End), met ’s-Gravelanders, Kortenhoevers, Bergers en Loosdrechters. Die allen wat te zeggen wilden hebben over het dorp. En Ankeveen is altijd Ankeveen gebleven. Dat unieke behoud van elke kern, daar zetten wij ons voor in. Wij zijn nergens bang voor.

Met vriendelijke groeten,

Eric Torsing en Dik van Enk

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief