WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De Charme van Loosdrecht
Loosdrecht, wo 9 september 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De EO gaat voor 'Geloof en een Hoop Liefde' op zoek naar authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en de rol van het christelijk geloof in Loosdrecht.

persbericht

De charme van Loosdrecht op nationale televisie
Dagelijks televisieprogramma ‘Geloof en een Hoop Liefde’ portretteert Loosdrecht

Presentatoren Herman Wegter, Kefah Allush, Hella van der Wijst en Mirjam Bouwman gaan voor ‘Geloof en een Hoop Liefde’ op zoek naar authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en de rol van het christelijk geloof in Loosdrecht. Kijk vanaf 14 september t/m 18 september a.s. naar ‘Geloof en een Hoop Liefde’ vanuit Loosdrecht om 17.10 uur bij NPO 2.


Foto: Ruben Timan /EO

Persoonlijk, onbevangen en herkenbaar: ook dit seizoen staat in ‘Geloof en een Hoop Liefde’ het geloof van de gewone Nederlander centraal. In het dagelijkse EO-programma gaan presentatoren Hella, Kefah, Mirjam en Herman op pad met bekende en onbekende dorpsbewoners die hen wegwijs maken in de lokale dorpsgewoonten en -gebruiken. De persoonlijke ontmoetingen leveren innemende, inspirerende en ontroerende verhalen op.

Het witte goud van Loosdrecht

Mirjam gaat op zoek naar het ‘witte goud’. Loosdrecht is een van de weinige plaatsen in Nederland waar in het verleden porselein werd gemaakt. Onderweg ontmoet ze sluiswachter Leo Oor, de zelfverklaarde gastheer van de plassen. Hij wijst Mirjam de weg naar verschillende mensen die geraakt zijn door de porseleinproductie. Met oud-schaatsbondscoach Ab Krook gaan we terug naar zijn ouderlijk huis waar hij jonge wielrenners coacht. Hij gaat nog steeds voor de volle honderd procent, ook bij het beschermen van de door hem zo geliefde natuur. Hella gaat met Myrna Goossen het water op. Myrna heeft een bewogen leven gehad, ze vertelt Hella over hoe ze, ondanks alle moeite en pijn, acceptatie heeft gevonden.

De gewone dingen

Het nieuwe seizoen van het inmiddels vertrouwde NPO2-programma neemt de kijker iedere werkdag mee in haar zoektocht naar oprechte verhalen, unieke tradities en bijzondere mensen. In ‘Geloof en een Hoop Liefde’ zijn de kleine dingen groot: de presentatoren verbazen zich samen met de dorps- of stadsbewoners over de gewone dingen van het leven.

Kijk voor meer informatie: www.eo.nl/geloofeneenhoopliefde

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief