WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Jan, Stan en de rest Dan?
Nieuw Loosdrecht, do 29 oktober 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Ytzen Boersma is het oneens met Putter. Hij vond Stan Poels (PvdA/GL) de winnaar van de Wdm2020 debatten en ergerde zich aan de lichaamstaal van Joost Boermans (D66).

ingezonden brief

Jan, Stan, en de rest dan?

(Een reactie op het commentaar van de heer de Kloet, alias Putter; bijeenkomst georganiseerd door Wijdemeren 2020 in het clubhuis van de IJsvereniging Ankeveen.)

Natuurlijk konden we verwachten dat Putter ‘s commentaar positief zou zijn over de heren die deel uitmaakten van het vorige college en in het geheel niet objectief. En natuurlijk konden we verwachten dat de heren Jan Verbruggen en Stan Poels op de korrel zouden worden genomen. Dat de heer de Kloet daarbij voorbijgaat aan een aantal zaken ligt voor de hand. Bevestiging van zijn eigen gelijk is wat hij op voorhand zoekt.

Voor een objectief verslag verwijs ik graag naar De G & E van woensdag 28 oktober. Daarin wordt gezegd dat de heer Stan Poels vooral duidelijk was en daarvoor zelfs applaus uit de zaal kreeg. In het hol van de leeuw, waar met name de tegenstanders van de voorstellen van het huidige college en sympathisanten van Wijdemeren 2020 bijeen waren gekomen, moesten de heren Jan Verbruggen en Stan Poels de meest lastige vragen beantwoorden. Mijn beeld van de avond is dat zij het er goed vanaf brachten.

In de thuiswedstrijd die de heren Joost Boermans, René Voigt en Gert Zagt speelden, kwamen zij tot mijn verbazing minder goed uit de verf. Vragen en commentaar op de twee verdedigers, maar de eigen argumenten bleven onderbelicht. Opvallend was, naast de duidelijke stem van de heer Poels, de mimiek van deze heren als Jan en Stan aan het woord waren. Niet fraai. Maar het meest heb ik mij geërgerd aan de grimassen van de heer Boermans. Voor eigen publiek de zaal bespelen en de populaire jongen uithangen!

Onderbelicht bleef dat het vorige college, waarin Dorpsbelangen een absolute meerderheid had, zonder enige discussie met de inwoners een hele draai had gemaakt richting Stichtse Vecht. "Samenwerking" :zei men ter vergoelijking, om de vraag naar een referendum te pareren. Maar ook dat zou op termijn uit kunnen monden in een fusie! De man die in het vorige college, - gezien de zetelverdeling in de raad wel eens de wethouder voor spek en bonen genoemd - , pleit nu als ijverigste voor een referendum. Ik ben er van overtuigd dat Boermans dat alleen inzet omdat hij er van overtuigd is dat de meerderheid tegen een fusie is. En dan gaat het maar al te vaak over gevoelens en niet over de inhoud.

Op een vraag uit de zaal om aan te geven wat er nou tegen Hilversum is, kwamen de drie heren met geen enkel steekhoudend argument, behoudens dat Wijdemeren groen is en Hilversum niet onze habitat is. Het is een voorbeeld van het inspelen op het sentiment van de mensen. De kop boven het artikel in De G & E is terecht: Angst .. overheerst het debat.

Ik ben het met de heer de Kloet eens dat de avond goed georganiseerd werd. Daarvoor complimenten.

Voor mij was de winnaar van de avond, - als we over winnaars mogen spreken -,  de heer Stan Poels. Zo heeft ieder toch z’n eigen beleving van zo’n avond.

Ytzen Boersma
Nieuw Loosdrecht

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief