WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Vrienden Bos van Hacke
Nieuw Loosdrecht, ma 12 oktober 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Vrienden van het Bos van Hacke zijn niet tevreden met de antwoorden die wethouder Theo Reijn gaf in antwoord op de inspraak in de commissie Ruimte en Economie van woensdag.

ingezonden brief

Wethouder Reijn: Zo gaat u toch niet met de burgers om?!

Het hek naar het openbare deel van Eikenrode is weer open, maar plots staan er totaal andere regels op het bordje bij de ingang. Een betrokken buurtbewoonster stelde het afgelopen woensdag bij de gemeente aan de kaak. De juriste, maakte dat in vijf minuten duidelijk. Op het nieuwe bord staat iets totaal anders dan wat de gemeente voor haar burgers voor nu en in de toekomst wil behouden. Andere regels, dan dat de gemeente heeft afgesproken en aan ons als buurt gecommuniceerd is.

De antwoorden die wethouder Reijn, op de door haar gestelde vragen gaf zijn te verbijsterend voor woorden. Hij stelde vast dat het college kennis heeft genomen van de nieuwe regels die de heer Ockhuisen heeft opgesteld. Wat blijven de afspraken die de gemeente indeze al gemaakt had??

Verdraaiing & onwaar

“Het park is opgeknapt” zegt wethouder Reijn. Voor het openbare gedeelte is dit niet waar, het onkruid staat daar tot aan de oksels. Daar is helemaal geen nieuw gras ingezaaid. De paden daar zijn niet eens te herkennen. We zijn gewoon weer voor de gek gehouden. Het openbare deel moest dicht omdat het nieuwe gras moest groeien. Jaja.

Ook zouden er volgens Reijn bergen poep liggen. Onzin. Er wordt wel degelijk hondenpoep en andere rotzooi opgeruimd. Iemand die anoniem wenst te blijven zorgt daar voor, niet alleen voor die van de eigen hond maar ook die van andere honden. Voor diegene die dat uitvoert is het pijnlijk dat de heer Reijn onwaarheden publiekelijk verkondigd.

De wethouder stelt dat in de voorwaarden de eigenaar verplicht is het openbare gedeelte open te stellen voor wandelaars. Dat klopt. Maar dan beweert hij dat mensen onder de 18 geen wandelaars zijn en dat daarom voor die mensen zonder begeleiding, de toegang verboden is.

Vervolgens zegt hij dat aangelijnde honden wel in het “park” mogen, maar dat ze eerst “uitgelaten” moeten worden. En niemand van de overige volksvertegenwoordigers reageert op deze totaal onzinnige uitspraken. Onbegrijpelijk! Dat het gezag van onze gemeente alle ruimte krijgt voor het verkondigen van onwaarheden en verdraaiingen. Dit baart ons echt zorgen. Over de plotseling gewijzigde openingsuren, zegt wethouder Reijn dat hij daar overheen heeft gelezen. Dus ook de door hem geraadpleegde adviseurs en collega wethouders merkten dit niet op?

Helder,... toch?

De enige die wel reageerde was Gert Zagt van De Lokale Partij. Zagt: “De gemeente heeft destijds met velen, ook wethouders hier aanwezig en deskundigen zorgvuldige afspraken gemaakt. Het is klip en klaar beschreven en er ligt een raadsbesluit aan ten grondslag. Het kan toch niet zo zijn dat de wethouder de burgers op pad stuurt om met de eigenaar te gaan onderhandelen. Zo ga je toch niet met je burgers om wethouder? Het is de taak van de gemeente om ervoor te zorgen dat de regels door de eigenaar en de burgers worden nageleefd”, aldus de heer Zagt.

Tot slot maakte de inspreekster de commissie nog even subtiel duidelijk, dat het enige wat hier belangrijk is de APV oftewel de Algemene Plaatselijke Verordening. “En daarvoor hoef je geen jurist te zijn om die te begrijpen”. Daarin staat de opruimplicht van hondenpoep helder beschreven.

We zijn benieuwd hoe de gemeenteraad zal optreden om deze misstappen van de wethouder ongedaan te maken. Of zal wethouder Reijn zelf tijdig laten zien dat hij er ook voor de burgers is?

Vrienden van het Bos van Hacke

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief