WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Antonius wint Schoolschaak
Wijdemeren, vr 27 november 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De St. Antoniusschool uit Kortenhoef en de Warinschool uit Nederhorst hebben zich geplaatst voor de regionale finales Schoolschaak te Amersfoort in maart.

ingezonden bericht

St. Antoniusschool winnaars schoolschaaktoernooi

Ook dit jaar werd er weer flink op los geschaakt door de kinderen. Al in de voorrondes op woensdag 11 november, welke geopend werd door Burgemeester, Drs. M. Smit, ging het er stevig aan toe. De herdersmatten waren niet op de vingers van één hand te tellen.


Winnaars: Antoniusschool Kortenhoef

Tweede: Warinschool Nederhorst den Berg

Ook woensdag 25 november werd er regelmatig al na een paar minuten 'Schaakmat' geroepen.

Twee teams van de Joseph Lokinschool uit Ankeveen, een team van de Terpstraschool uit Loosdrecht, een team van de St. Antoniusschool uit Kortenhoef en titelverdediger de Warinschool streden om de felbegeerde bekers.

Na 3 ronden was de strijd al bijna gestreden, 3 teams waren oppermachtig, de Joseph Lokin 1, de Warin 1 en de St. Antonius 2.

Na de pauze waarin er limonade en koeken waren voor de kinderen, dankzij de sponsoren, Kids-Kindercasting, Berko, CW 76, De Drie Dorpen, Oogmerk Briljant, Rohan Tweewielers, Rijwielhandel W. de Jongh, Smallenburg Verf- en behang en Uitgeverij de Arend, ging de belangrijkste ronde van start. De twee koplopers, de St. Antonius en de Warinschool traden tegen elkaar in het 64 velden tellende strijdperk. En dat dan vier keer daar er in viertallen word gespeeld.

De St. Antonius versloeg de Warinschool, maar was daarmee nog niet zeker van de titel want de laatste ronde ging tegen de Joseph Lokin 1. En de St. Antonius wist daartegen niet verder dan een gelijk spel te komen.

Maar met 9 matchpunten en 17 bordpunten waren zij wel eerste.

De Warinschool eindigde als tweede met 8 matchpunten en 15.5 bordpunten.

De Joseph Lokin 1 was met 7 matchpunten en 13 bordpunten een zeer goede derde.

De Terpstra 1 eindigde met 3 matchpunten en 8 bordpunten op de 4e plaats, de Joseph Lokin sloot de rij met ook 3 match punten en 6.5 bordpunten.

Bijzonder was dat de scholen welke nooit eerder deelnamen in de 1 jarige geschiedenis van het toernooi zich nu al gelijk in de finale wisten te plaatsen en in het geval van de Joseph Lokin zelfs meestreden om de hoofdprijs.

De St. Antonius en de Warinschool hebben zich geplaatst voor de regionale finales te Amersfoort in maart. Zij hebben nu klokken in bruikleen om mee te oefenen.

Organisator, Patrick Kreuning, wees de kinderen er nog even op dat zij via de website http://schoolschaak.tk ook kunnen snuffelen in de schaakboekenkast en boeken kunnen lenen. Daarnaast deed Patrick nog een oproep voor een vrijwilliger voor 1-2 uurtjes per jaar voor de website. Helaas kwam daar geen reactie op.

De St. Antoniusschool ging met twee grote zware bekers naar huis, na drie jaar was eindelijk de Warinschool weer eens verslagen.

Volgend jaar weer veel nieuwe leerlingen die gaan strijden voor de twaalfde titel, want kinderen komen, kinderen gaan, het schoolschaken blijft hopelijk nog jaren bestaan.

Patrick Kreuning
Ankeveen


Aanvulling

In het kader van de ken uw dorp quiz had de Historische Kring Schoolschaakwijdemeren als goed doel bestempeld, mochten zij winnen dan krijgt het schoolschaakteam een leuk bedrag waarmee zij jaren voort kunnen.

Zelf denk het team van de Historische Kring niet gewonnen te hebben, maar het schoolschaakteam is hen zeer erkentelijk voor de erkenning en waardering die uit dit gebaar blijkt. We zijn al 11 jaar bezig, in het
begin met wisselende samenwerkingen, maar de laatste 5-6 jaar in een vast team. We vragen er nooit iets voor, soms legt Patrick zelfs iets toe. Een gebaar als dit hadden wij nooit verwacht en wij zijn de
Historische Kring Ankeveen zeer dankbaar. Mede daardoor zijn wij ook zeer blij dat de Joseph Lokin uit Ankeveen het dit jaar zo goed heeft gedaan.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief