WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
NM: Excursies voor de Buren
Wijdemeren, za 9 mei 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Natuurmonumenten organiseert voor bewoners van Ankeveen, Kortenhoef, Loosdrecht en Tienhoven een viertal excursies.

persbericht

Excusrsies voor Omwonenden

Natuurmonumenten organiseert voor bewoners van Ankeveen, Kortenhoef, Loosdrecht en Tienhoven een viertal excursies. De excursies gaan voornamelijk over graslanden en de visie van Natuurmonument daarop. Het ontwikkelen van weilanden vol bloemen, vlinders en vogels en het beheer ervan, en de samenwerking met boeren. Op 18 mei, 22 mei, 29 mei en 3 juni kunnen geïnteresseerden mee met de boswachter.

Aanmelden

De excursies worden op verschillende locaties gehouden zodat geïnteresseerden de kans krijgen een excursie bij te wonen op de locatie van hun voorkeur. De natuurorganisatie houdt het volgende schema aan:

Maandag 18 mei van 16:30 tot 18:00 in Ankeveen
Vrijdag 22 mei van 16:30 tot 18:00 in Loosdrecht
Vrijdag 29 mei van 16:30 tot 18:00 in Tienhoven
Woensdag 3 juni van 16:30 tot 18:00 in Kortenhoef

Per excursie kunnen er maximaal 25 personen mee. Aanmelden is noodzakelijk en kan uiterlijk tot 18 mei. door een e-mail te sturen naar: m.kwant@natuurmonumenten.nl of te bellen op telefoonnummer: 06-10574355. Na aanmelding krijgen de deelnemers nadere informatie met onder andere het adres van het startpunt.

Bijzondere natuur in de omgeving

“Deze omgeving biedt veel kansen voor een grote variatie aan bloemen, libellen, vlinders en vogels. Bij de Vechtplassen vind je namelijk veel verschillende bodemtypen zoals zand, veen en klei en er is schoon kwelwater aanwezig. Dit komt omdat het gebied op de overgang ligt van de zandgronden van de Utrechtse Heuvelrug en de kleigronden van de Vecht. Door ons beheer op sommige plekken aan te passen komen er karakteristieke bloemen en dieren terug. We willen graag uitleggen waarom en hoe we dat gaan doen. Iedereen is van harte welkom” vertelt boswachter Esther Rust.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief