WIJDEMEERSE WEBKRANT
CDA: Veiligere N201
Wijdemeren, vr 23 januari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het CDA Wijdemeren wil dat de provincie maatregelen neemt om de veiligheid op de N201 te verbeteren.

persbericht

CDA Wijdemeren zet veiligheid N201 op politieke agenda

Het CDA Wijdemeren wil dat de provincie maatregelen neemt om de veiligheid op de N201 te verbeteren. Een eerste stap hiervoor is genomen door een amendement (wijzigingsvoorstel) in te dienen bij de behandeling van het provinciale verkiezingsprogramma van het CDA. De ledenvergadering van het CDA Noord-Holland heeft het amendement unaniem overgenomen.

"In het concept verkiezingsprogramma was verbetering van de verkeersveiligheid op de N236 (Franse Kampweg/Loodijk) al opgenomen", vertelt CDA fractievoorzitter Jan Verbruggen. "Daar hebben wij nu het Noord-Hollandse deel van de N201 aan toegevoegd. Het gaat dan om de provinciale weg tussen Vreeland en Hilversum."

Regelmatig zware ongevallen

Vooral tussen de twee kanaalbruggen gebeuren regelmatig zware ongevallen met niet alleen veel materiële schade, maar nog erger: (dodelijke) slachtoffers. Verbruggen: "Het heeft ons verbaasd dat er in geen enkel provinciaal wegenplan aandacht is voor verbetering van de verkeersveiligheid op deze weg. Wel heeft de provincie het plan om in 2017 groot onderhoud uit te voeren. Wij willen dat er gelijktijdig maatregelen worden genomen om de weg veiliger te maken. En als het aan ons ligt niet pas in 2017 maar eerder."

Gezamenlijke aanpak

Om dit te realiseren vindt Verbruggen dat Wijdemeren samen met de gemeente Hilversum in gesprek moet gaan met de provincie. Verbruggen: "De Hilversumse verkeerswethouder Floris Voorink heeft inmiddels met onze wethouder Theo Reijn gesproken over een gezamenlijke aanpak. Daarbij staat ook het terugdringen van het doorgaand (vracht)verkeer in beide gemeentes op het actielijstje."

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief