WIJDEMEERSE WEBKRANT
Eikenrode: Pas op!
Nieuw Loosdrecht, di 20 januari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Er is een hondje doodgereden op de buitenplaats Eikenrode in Loosdrecht door de vrachtauto van de zoon van de eigenaar van het bos.


Eikenrode

In het weekend werd er al druk over het ongeluk getwitterd. Er stond vanmorgen ook een flink artikel van Jan Herman Baas in de G&E over het voorval. De lezing van Robi van Roode, de eigenaar van Moppie, en die van de persoon die het hondje uit liet, is dat het hondje met opzet is overreden door de vrachtauto. Robi van Roode is woordvoerder van het actiecomité Vrienden van het Bos van Hacke, welke actiegroep geen vriend is van de heer Ockhuisen, de eigenaar van Eikenrode.
Nico Ockhuisen stelt in de krant van vandaag dat er geen opzet is. Volgens hem is de politie er bij geweest en zijn er remsporen te zien die moeten bewijzen dat er geen opzet in het spel was. Hij vindt bovendien dat er zich, zeker op die plek, geen loslopende honden moeten bevinden. De politie is er bij geweest, die de zaak onderzoekt. Mevrouw Van Roode is zodanig overstuur van het ongeluk dat zij de woordvoering over laat aan haar dochter.

Reeks incidenten

In september sprak Robi van Roode in als woordvoerder van Het Bos van Hacke (andere naam voor Eikenrode) nadat Nico Ockhuisen de ijskelder had volgestort met grond. Wethouder Theo Reijn legde toen uit dat er een voor kinderen gevaarlijke situatie was ontstaan die met het (tijdelijk) volstorten was opgelost.

In juni vorig jaar was het ook al raak op Eikenrode. Toen werd de hond van Frederique Bijlenga door Nico Ockhuisen met een maaimachine bedreigd, hetgeen er toe leidde dat er rake klappen werden uitgedeeld door hem.

Op 22 januari was het ook raak. De zoon van Nico Ockhuisen reed met een vrachtauto met grote snelheid over de Diependaalselaan en aan de verkeerde kant van de rotonde bij het politiebureau in Loosdrecht om zijn vader te hulp te schieten op Eikenrode. Op 13 februari werd de zoon vrijgesproken van het in gevaar brengen van een motoragent bij de. Het roekeloos rijden werd wel bewezen verklaard.

Dossier Eikenrode

bron
Twitter, G&E
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief