WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Lintje voor Brandweermannen
Loosdrecht, di 6 januari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De heren Overdijk en Mur kregen vanavond een Koninklijke Onderscheiding voor hun werk bij de brandweer en hun andere activiteiten.

persbericht

De heer Overdijk en de heer Mur benoemd
tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Op 6 januari ontvingen de heer D. Overdijk uit Loosdrecht en de heer J. Mur uit Loosdrecht een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Smit. De uitreiking vond om 21.30 uur plaats in de brandweerkazerne van Loosdrecht.

Afgelopen oktober nam de heer Overdijk na bijna 20 jaar afscheid van de vrijwillige brandweer in Loosdrecht. Hij staat bekend als een echte doorzetter die met gemak het mooie maar soms zware brandweerwerk tot zijn 62e heeft voltooid. De heer Overdijk was ook schipper en ‘BOTter’ . De laatste titel komt van ‘Bedrijfs Opvang Team’ en hij hielp in deze regionale functie collega’s die een schokkende gebeurtenis hebben meegemaakt bij het verwerkingsproces.

Naast brandweerman is de heer Overdijk al 21 jaar een gewaardeerd lid van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor EHBO. Naast het bezoeken van de herhalingsavonden, zet hij zich desgevraagd in als EHBO’er tijdens evenementen. Op zijn initiatief is er in zijn woonwijk een buurt-AED aangeschaft. Het apparaat hangt aan zijn schuur waar het voor iedereen bereikbaar is. De heer Overdijk zorgt voor het beheer en de financiën en leidt mensen op om het apparaat te bedienen. Daarnaast is hij deelnemer aan ‘hartslag.nu’ en kan hij opgeroepen worden om, indien nodig, iemand te reanimeren in de omgeving. Sinds 1994 is hij actief bij Stichting Sloep en tot 2002 was hij Zwarte Piet tijdens de Sinterklaasintochten. Van 2002 tot 2012 was hij hoofdcoördinator van de Sinterklaasintochten en hij staat geregeld achter de bar. Al met al een zeer sociale en enthousiaste vrijwilliger.

Al 28 jaar is de heer Mur actief vrijwilliger bij de brandweer in Loosdrecht. Mede door zijn vakbekwaamheid en verantwoordelijkheidsgevoel zijn er in die jaren vele incidenten in de Gooi en Vechtstreek tot een goed einde gebracht. Hij heeft namelijk niet alleen dienst gedaan op de kazerne Loosdrecht maar ook op die van Kortenhoef en Nederhorst den Berg. Naast Senior Manschap was de heer Mur chauffeur, schipper en onderdeel van de waarschuwingsverkenningsdienst. Hij wordt omschreven als een ‘vaste waarde’ en iemand waar je altijd een beroep op kan doen. Afgelopen oktober nam hij afscheid van de brandweer en droeg hij het stokje over aan een nieuwe generatie.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Uit de verdiensten van de heer Overdijk en de heer Mur blijkt een grote maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Het Kapittel voor de Civiele Orden kent hen een Koninklijke Onderscheiding toe in de Orde van Oranje-Nassau in de graad van Lid.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief