WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Dorine Wiersma
Ankeveen, ma 5 januari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Cabaretière Dorine Wiersma geeft zich bloot in nieuwe voorstelling op zaterdag 24 januari in De Dillewijn in Ankeveen, aanvang 20:15.

persbericht

D&A

Cabaretière Dorine Wiersma geeft zich bloot in nieuwe voorstelling op zaterdag 24 januari in De Dillewijn in Ankeveen, aanvang 20:15

Het is haar derde avondvullende voorstelling sinds zij de Annie M.G.Schmidt prijs ontving voor haar hilarische anti-ode aan schrijfster Heleen van Royen.

Waar gaat het programma over?

D&A (Dorine&Aanhang) gaat over familie. De rode draad is een groot feest waar familie uit alle hoeken en gaten van de wereld bij elkaar komt en elkaar voor het eerst sinds lange tijd weer ontmoet. Het is een komisch verslag van de bizarre zoektocht naar mijn eigen DNA. Ik kruip in de huid van diverse familieleden en zing en vertel over ze.

Waarom heb je voor familie als thema gekozen?

Ik heb een zeer kleurrijke grappige familie waar ik veel over kan vertellen en tegelijkertijd zijn de verhalen universeel en herkenbaar.

Waarin onderscheid je je als cabaretier.

Ik heb een gitaaropleiding aan het conservatorium gevolgd en maak daar veel gebruik van in mijn programma’s. Ik besteed veel aandacht aan de muziek en hou van experimenteren in diverse stijlen.

Wat kunnen we verwachten?

Veel komische liedjes en een goed verhaal

Wie zijn je helden?

Brigitte Kaandorp, Maarten van Roozendaal, Kees Torn, Jeroen van Merwijk. Ik hou van cabaretiers die het tragische en het komische in hun liedjes verwerken..

Wat is je huidige gemoedstoestand?

Ik voel een gezonde spanning. Ik heb veel zin om op te komen treden in Ankeveen

De pers over haar vorige programma’s :

Haar composities en gitaarspel zijn van buitengewoon hoge kwaliteit. Dorine eist haar plek onder de cabaretzon definitief op. Volkskrant Patrick van den Hanenberg****

De meest aansprekende liedjes in het cabaret van dit seizoen kwamen van Dorine Wiersma Fijnzinnige en geestige liedjes waarmee ze tussen Kees Torn en Brigitte Kaandorp in zit. NRC Ron Rijghard

Haar klassieke achtergrond kennis en vaardigheden maken haar programma’s muzikaal gevarieerd en boeiend,het ongepolijste is tegelijkertijd ook haar charme. Theaterkrant Ruud Buurman

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief