WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Hurricanes op Kop
Loosdrecht, ma 9 febuari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Loosdrechtse Hilversum Hurricanes (American Football) traden op 1 februari aan in Hilversum tegen het net gepromoveerde Leiden Lightning en wonnen met 34-17.

ingezonden bericht

Hilversum Hurricanes pakken koppositie in de Eredivisie

Voor de eerste wedstrijd van het seizoen traden de Hilversum Hurricanes 1 februari aan in Hilversum tegen het net gepromoveerde Leiden Lightning.

De formatie van headcoach Edwin Braakman begon voortvarend aan de wedstrijd en dankzij een touchdown van captain Maurice Tielen stond het al snel 6-0 (na een gemiste PAT). Nadat de bezoekers iets terugdeden door middel van een field goal wist Maurice Tielen, dit maal door de lucht, Dennis Heerschop te vinden en dit bracht de Hurricanes op een 13-3 voorsprong.

Leiden kwam hierna sterk terug met eveneens een touchdown, waardoor de stand weer spannend werd, 13-10. Het spel ging hierna over en weer en er werden steeds meer fouten gemaakt aan beide kanten. Wel wisten de Hurricanes via een run van Maurice Tielen nog een keer te scoren, maar Leiden wist daar vlak voor rust een eigen score tegenover te zetten waardoor de ruststand 20-17 werd, in het voordeel van de Hurricanes.

In de tweede helft pakte de Hurricanes meteen het initiatief  en scoorde al snel een touchdown via receiver Tim Beuckens. De verdediging van de Hurricanes ging steeds beter spelen en gaf niets meer weg. De Hurricanes scoorde nog een keer via Nick da Costa en brachten daarmee de eindstand op het bord, 34-17.  Doordat de andere wedstrijden in de eredivisie werden afgelast, zijn de Hurricanes nu koploper in de eredivisie. De volgende wedstrijd staat  voor 15 februari op het programma, dan nemen de Hurricanes het thuis op tegen de Amsterdam Panthers. Met een overwinning in deze wedstrijd kunnen zij een belangrijke stap zetten in de richting van de playoffs voor het Nederlands kampioenschap.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.