WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Initiatief Willie Dasplein
Nederhorst den Berg, vr 6 febuari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Gisteravond bood Wilma Snel een handtekeningenlijst aan waarmee Bergers steun betuigen aan het idee om het Plein om te dopen in Willie Dasplein.


Willie Das

Op de publieke tribune zaten de echtgenoot en de dochter van Willie Das, alsmede de initiatiefnemers onder wie Wilma Snel en Rin van der Molen. Wilma Snel overhandigde de handtekeningenliijst van het burgerinitiatief aan burgemeester Martijn Smit. Het verzamelen van de handtekeningen was geen enkel probleem gebleken. Zij somde de vele Bergse activiteiten op waarin Willie Das in de loop van de jaren aanjager en steunverlener was. Toneelgroep Poefff, centrum De Spot, Pleinfeesten, City of Wesopa, Radio Wijdemeren, Sinterklaasintocht, Zomerspektakel, enzovoort, enzovoort. Te veel om op te noemen. Zij wordt zeer gemist in Nederhorst na haar overlijden begin december.


De familie en de initiatiefnemers.

De burgemeester was blij dat de echtgenoot en dochter van Willie Das naar het gemeentehuis waren gekomen voor deze gelegenheid en heette ze van harte welkom. Burgemeester Martijn Smit had louter lovende woorden over voor het enthousiasme en de inzet van Willie Das voor de Bergse gemeenschap. Zo vertelde hij dat Willie, die altijd spreekstalmeester was bij de intocht van Sinterklaas, hem eens ten dans had gevraagd bij die gelegenheid. Niet helemaal van harte gaf hij daar na enig aandringen aan toe. Het argument van Willie dat hem toch overtuigde om te gaan dansen was, dat het toch een feest voor de kinderen was en dat dat het enige was dat telde. Willie Das ten voeten uit.


Burgemeester Smit ontvangt de handtekeningen van Wilma Snel.

Het burgerinitiatief werd zeer welwillend in de commissie ontvangen, zozeer dat na de aanbieding van de handtekeningen een spontaan applaus klonk. Burgemeester Smit verklaarde dat de gemeente nog even moet uitzoeken wat er juridisch moet gebeuren om het Plein een nieuwe naam te geven, wat nog even kan duren. Ook zal de raad daarna een besluit moeten nemen.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik JUngmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief