WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Windsculptures Sypesteyn
Nieuw Loosdrecht, ma 31 augustus 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 11, 12 en 13 september vindt op kasteel Sypesteyn de introductie van WindSculptures in Nederland plaats, waarna gelijk een tentoonstelling volgt in de kasteeltuin.

persbericht

WindSculptures@Sypesteyn

Op 11, 12 en 13 september vindt op kasteel Sypesteyn de introductie van WindSculptures in Nederland plaats, waarna gelijk een tentoonstelling volgt  in de kasteeltuin. Deze tentoonstelling zal duren tot eind oktober.

WindSculptures zijn beelden die bewegen op de wind, ontworpen door de Amerikaanse beeldhouwer Lyman Whitaker. Al meer dan 20 jaar is Lyman bezig met zijn kinetische beelden. Deze beelden zijn allemaal handgemaakt van koper en staal en variëren in hoogte van 1.50 m tot 4.50 m.

Door een initiatief van Noor en Marnix Aarts en Belinda en Frederik Baerveldt zijn de WindSculptures nu voor het eerst in Nederland te zien en te koop. Voor de introductie in Nederland hebben zij voor de tuinen van kasteel Sypesteyn gekozen. En aangezien we in Nederland altijd wind hebben, zullen de WindSculptures constant in beweging zijn.

Komt dat zien op 11, 12 en 13 september in de tuinen van ons kasteel, waar meer dan 30 WindSculptures door de wind in beweging worden gebracht. Daarna volgt de tentoonstelling WindSculptures@Sypesteyn tot eind oktober.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief