WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Illegale Textielinzameling
Wijdemeren, do 20 augustus 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De GAD waarschuwt tegen illegale inzamelaars van textiel die in Naarden en Bussum folders verspreidden en textiel ophaalden.

persbericht

Illegale inzameling van textiel

Afgelopen week zijn er flyers en inzamelzakken verspreid in Naarden en Bussum voor het inzamelen van textiel. De flyer roept op om naast textiel ook speelgoed en voor u ‘onnodige bruikbare’ spullen aan de weg te plaatsen. Men geeft in de flyer aan dat deze gebruikt worden om ‘arme mensen in Roemenië, Bosnië en alle andere EU landen die aan hun lot zijn overgelaten’ te helpen.

Op vrijdagavond zijn door de boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) van de GAD, samen met de politie Midden-Nederland, in Naarden twee mensen aangehouden die met een kleine vrachtwagen door de burgers naar aanleiding van bovengenoemde flyer te goeder trouw aangeboden textiel en aanverwante zaken aan het inzamelen waren.

Het illegaal ingezamelde textiel (enige honderden kilo’s) zal worden overgedragen aan de aangewezen textielinzamelaars in onze regio.

Het inzamelen van huishoudelijk afval, waaronder textiel, is in de regio Gooi en Vechtstreek voorbehouden aan de GAD. Textiel wordt in opdracht van de GAD ingezameld door Sympany voor diverse charitatieve instellingen (zie hiervoor ook de website van de GAD).

Voor het inzamelen van o.a. textiel is een vergunning vereist. Regelmatig wordt geconstateerd dat georganiseerd illegaal, dus zonder vergunning, wordt ingezameld. Mocht u een illegale inzameling van textiel vermoeden, dan kunt u hiervoor de GAD benaderen.

De medewerkers van het team Toezicht en Handhaving van de GAD zien toe op het onbevoegd ophalen van afvalstromen. In samenwerking met het Team Milieu van de politie Midden Nederland wordt in voorkomende gevallen nader onderzoek gedaan.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief