WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Over Putter en Revindicatie
Nederhorst den Berg, vr 12 september 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Ook Cor Koster schreef, in reactie op Putter, een Open Brief aan Martin Vuyk over de aanpak van het revindicatieproject voor de verkiezingen en nu.

Dossier Revindicatie

ingezonden brief

Nóg een open brief aan Martin Vuyk

Dag Martin,

Heerlijk jennerig, die oproep van Putter aan jou om je reputatie te redden en "het tij te keren”. Als ik jou was, zou ik die uitdaging met een grote glimlach laten passeren. Maar Putter, hoe rellerig hij ook deze keer weer is, heeft natuurlijk best wel een beetje gelijk: de VVD heeft even een imagoprobleem.

De VVD heeft zich, nog meer dan het CDA, voor de verkiezingen luid en duidelijk uitgesproken over de misstanden bij het Landje-Pik Dossier. En er ging daar héél veel mis: verkeerde brieven op verkeerde tijdstippen, verkeerde toonzettingen, verkeerde metingen, verkeerde kaartjes, verkeerde verjaringen, naast intimidatie, bedreiging met rechtszaken, ontkennen van feiten, rekken, platprocederen en uitputten met overheidsgeld, gebrek aan begrip voor de simpele burger, gebrek aan historisch besef over hoe het vroeger nu eenmaal ging in Nederhorst, Ankeveen en Loosdrecht. Kortom: een inhoudelijk en communicatief geheel mislukte afhandeling van de zaak.”
Dat valt allemaal onder het “hoe”.

Dáár hebben de toenmalige oppositiepartijen destijds tegen geageerd. Vandaar onder andere het meldpunt van de VVD waar jij je voor ingezet hebt. Voor zover ik me herinner waren noch jij en je politieke clubje, noch één van de andere oppositiepartijen tegen het duidelijk maken welke grond van de gemeente is en welke van de burger. Iedereen was vóór rechtsgelijkheid, vóór het principe van ‘gelijke monnikken, gelijke kappen’.

Dat het huidige college niet overgaat tot een algemene amnestie en doorgaat met het revindicatieproces is dan ook volstrekt logisch. Ik ben er daarbij van uitgegaan dat ‘de manier waarop’ een heel andere zou zijn. Maar het college mag best wel eens duidelijk maken HOE anders. Tot nog toe heeft het aan die duidelijkheid ontbroken. Misschien kun jij, met je nauwe betrekkingen tot het college, ervoor zorgen dat die duidelijkheid er alsnog komt. En laat Putter maar schuiven.

Vriendelijke groet,

Cor Koster
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief