WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Frutsels, Schilderijen en Inbraken
Nieuw Loosdrecht, ma 6 oktober 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De bibliotheek in Loosdrecht organiseert een expositie met schilderijen en woonfrutsels. Ook wordt er op 15 oktober een themaochtend inbraakpreventie gehouden.

persbericht

Mooie landschappen en ‘woonfrutsels’

Een bijzondere expositie in de bibliotheek van een creatief echtpaar: Rob Koedijker en Mariëtte Pater. Hij schildert met verf, zij ‘schildert met naald en draad’ (én knutselt ‘woonfrutsels’).

Rob vertelt: ‘Ik ben in 2008 begonnen met schilderlessen aan de Volksuniversiteit in Haarlem. Als eerste stillevens met krijt, daarna verder met acrylaatverf. We werkten daar vooral met modellen, maar schilderen in de natuur doe ik het liefste. Toen ik naar Loosdrecht verhuisde om met Mariëtte te gaan samenwonen (en later te trouwen) ging ik les nemen bij Janny de Haas in het Kursusprojekt. Zij leerde ons een breder palet met technieken. Een motto dat mij inspireerde was ‘je denkt dat je het niet kunt, maar je hebt het nog niet geprobeerd’. Met deze expositie kan ik mijn schilderijen aan anderen laten zien, onder meer om aan de hand van de reacties te kijken waar ik sta.’
De plekken waardoor Rob zich liet inspireren zijn voor Loosdrechters zéker herkenbaar!

Mariëtte’s schilderen met naald en draad ontstond al zo’n 25 jaar geleden tijdens een vakantie waarin zij zich verveelde: ‘ik heb toen op de markt een lapje gekocht, met een uitwasbare viltstift het uitzicht uit het hotel erop getekend en ben dat gaan borduren. Weer thuis ben ik daarmee doorgegaan. Hierbij laat ik me  inspireren door een boekomslag, De Koepel op landgoed Zonnestraal of door een eigen idee.’ ‘Maar’, zo stelt Mariëtte, ‘op een gegeven moment is het af, en wat moet je er dan mee… Daarom ben ik objecten gaan maken die het goed doen in de woonkamer. Meestal begin ik met een haaknaald en een bolletje wol, daarna ontstaat er iets. Dan voeg ik andere dingen toe: ijzer- of koperdraad, een badspons, ik haak er uitstulpsels aan. Daar neem ik de tijd voor, aan de ‘woon-ufo’ die ook in de bibliotheek te zien is, heb ik een half jaar gewerkt.’

Voor háár hoefde het niet zo, maar hij heeft haar over de streep getrokken voor deze expositie. De werken van Rob en Mariëtte zijn tot eind oktober te zien in de bibliotheek en ook te koop – informatie hierover is beschikbaar bij de balie.

Kijk voor openingstijden op www.debibliotheek.org


Woensdag 15 oktober  van 10.00-12.00 uur in De Bibliotheek vestiging Loosdrecht
Themaochtend inbraak preventie door de wijkagent

Tijdens deze themaochtend staat Veilig Wonen centraal.
De agent zal ingaan op de verschillende vormen van woninginbraak, insluipingen en babbeltrucs waar bewoners mee te maken kunnen krijgen. Hij zal aangeven welke organisatorische maatregelen u kan nemen en praktische tips geven die bijdragen aan (sociale) veiligheid.
Daarnaast is er uitleg over de verschillende technische beveiligingsmogelijkheden.
Het doel is het verhogen van de zelfredzaamheid van bewoners op het gebied van woningbeveiliging.

De inloopochtenden worden gehouden op iedere 1e en 3e woensdag van de maand.
Onderwerpen die de komende tijd aan de orde komen zijn: online winkelen, informatie Stichting Vier het leven en de Kompanen, workshop Kerstdennenappel maken van servetten.

Kom op 15 oktober om 10.00 uur naar de bibliotheek en laat u informeren over inbraakpreventie!
Ook als u geen lid bent van de bibliotheek, bent u van harte welkom.

Als u wil mee - denken over, mee - organiseren van, of gastheer of - vrouw wil zijn op deze ochtenden meld u dan aan bij de balie in Loosdrecht of stuur een mailtje aan wijdemeren@debibliotheek.org.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief