WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Lezing Klimaatverandering
's-Graveland, zo 2 november 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Donderdag 13 november organiseert de Kon. Ned. Ver. voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS) in het BC van NM een lezing over klimaatverandering in verleden, heden en toekomst.

persbericht

Lezing op 13 november: "Klimaatverandering: verleden, heden en
toekomst"

Het is allang bekend dat er in de laatste 1 miljoen jaar enorme klimaat veranderingen waren met een afwisseling van ijstijden en warmere tussentijden. Het is van groot belang de oorzaak hiervan te weten in deze tijd met de dreiging van door de mens veroorzaakte klimaat verandering. De kans op rampen door de combinatie van natuurlijke en menselijke oorzaken is veel groter dan wanneer men uitgaat van de geleidelijke opwarming door alleen het broeikaseffect.


Foto: 1941 genomen door Ulysses William O. Field;
2004 foto genomen door Bruce F. Molnia. Credit:
Glacier Photograph Collection, National Snow and Ice
Data Center/World Data Center for Glaciology.

Op 13 november a.s. geeft Willem Schot een lezing hierover met als titel "Klimaatverandering: verleden, heden en toekomst". De lezing is georganiseerd door de KNVWS ’t Gooi en wordt gehouden om 20:00 uur in het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ‘s-Graveland, eerste verdieping.

Tijdens deze lezing wordt getracht een beeld te geven van de factoren, die samengingen met de grote temperatuur veranderingen in het verleden: de broeikasgassen, de veranderingen in de aardbaan. Het blijkt dan echter uit de gegevens van het wetenschappelijk onderzoek dat er nog een andere factor moet zijn die zeer frequent temperatuur veranderingen veroorzaakte tot meer dan 10o C per eeuw in het Pleistoceen en er zijn aanwijzingen dat dit de zon is!

Tijdens de presentatie worden veel beelden over de klimaatgeschiedenis getoond. Ook zal dhr. Schot ingaan op wat nu het belang is van de klimaatverandering door de mens in het kader van natuurlijke veranderingen, die er ook in ons tijdperk zijn. Het samengaan van de natuurlijke en de door de mens veroorzaakte klimaatveranderingen, die ongeveer even groot zijn, maakt het beeld ingewikkeld - met periodes van stilstand en periodes met snelle opwarming. De kans op rampen is door deze snelle veranderingen veel groter dan wanneer men uitgaat van de geleidelijke opwarming door alleen het broeikaseffect, zoals het IPCC doet.

Deze lezingen vindt plaats op donderdag avond 13 november om 20:00 op de 1ste verdieping van het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ‘s-Graveland. Toegang is gratis voor leden. Voor niet-leden is de toegang €3. Iedereen is welkom. Voor meer informatie zie onze website: www.knvwshetgooi.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief